Ballspill i pausen

CLET-kurs

Tradisjon tro ble det arrangert bibelkurs både i Bolivia og Peru i januar.

CLET-kurs(bibelkursene) som arrangeres når det er sommerferie i Sør-Amerika har vært en viktig satsing for å gi kirkens medlemmer i Bolivia og Peru opplæring i den kristne tro helt siden tidlig oppstart av arbeidet.

 

Unge og gamle

I Peru var det i år 23 elever på det grunnleggende kurset og 6 elever på lederkurset. I Bolivia var det også i overkant av 20 elever, her var alle studentene på ett og samme nivå. Aldersspredningen var stor – fra unge tenåringer til voksne godt oppe i sekstiårene. Dette er ikke rekordtall, men vi gleder oss over hver enkelt som deltar. I Peru ble det for noen år tilbake ikke gjennomført kurs i det hele tatt. For 6-7 år siden samlet man nesten 100 ungdommer til kursene i Bolivia.

Deltakere i samtale
Kristian Birkeland

Oppdaterte studieplaner og materiell

Begge landene har laget nye studieplaner og materiell eller revidert materiell. I Peru har NLM hatt ansvar for oppdatering av materiellet, og har brukt mye tid på revidering og utarbeiding de siste årene. I Bolivia har CLET en nasjonal leder som har ledet arbeidet med å fornye institusjonen. 

 

Besøk fra Danmark

I tillegg til bidrag fra flere av de faste misjonærene i Peru hadde også Jørgen Enevoldsen fra Danmark tatt turen til Juliaca for å bidra med undervisning, han var med i hele fire uker og underviste i efeserbrevet, romerbrevet og et kurs over tilgivelse. I Bolivia ble det undervist i romerbrevet, et kurs om kirken samt et kurs om liturgi og gudstjeneste.