En gate med mennesker i Bogota

Første misjonærer fra kirken i Peru

Kirken i Peru planlegger å sende ut sine første misjonærer. Undervisning lagt opp på YouTube førte til kontakt som resulterer i misjon

Danske Roar Steffensen har de siste årene vært på korttidsopphold som misjonær i Peru og har i den forbindelse laget video-undervisning blant annet om Romer- og Efeserbrevet for bruk i menighetene i IEL-P.

Videoene har også blitt lagt opp på YouTube, noe som ble til glede for pastor Harold Arango og hans lille menighet i Bogota, Colombia. Menigheten består av rundt 20 voksne som samles i pastorens hus.

      

Sender misjonærer for å støtte menighetsplanting 

Harold tok for snart ett år siden kontakt med Roar, som igjen opprettet kontakt med den nasjonale kirken i Peru. 

Kirken i Peru har hatt større fokus på misjon den siste tiden. I forlengelse av kontakten med Harold har IEL-P besluttet å sende sine første misjonærer til Bogotá i 2019 og 2020 for å hjelpe Harnold med menighetsplantingen.  

Danske LM støtter dette prosjektet med 50 000 DK i 2019 og 2020. Resten av utgiftene vil IEL-P finansiere med egne midler samt omdisponering av overføringer fra NLM.

     

Kursing av utsendingene  

IEL-P er nå inne i en prosess for å ansette misjonærer. Målet er at disse kan følge noen kurs ved SETELA (det teologiske seminaret) høsten 2018,  slik at de vil være bedre forberedt på tjenesten som venter dem.

Dette blir de første IEL-P misjonærene som krysser landegrenser. En hendelse vi håper å kunne se tilbake på som begynnelsen på noe stort.

Omslutt arbeidet i bønn!

Portrett av Kristian Birkeland

Kristian Birkeland

Misjonær