Pastor Huang med familie

En festdag med mange forventninger

Stephen skulle bli lærer, ikke prest. Men misjon ligger ham på hjertet, og når kirken manglet medarbeidere, svarte han ja til kallet.

22. november var en festdag i Spiritual Light Church (Åndelig lys-kirken) i Taipei. Etter fem år som evangelist ble Stephen Huang viet som prest.

Nå er generasjonsskiftet ved den største menigheten i Misjonssambandets samarbeidskirke* i Taiwan et faktum. To prester og en erfaren bibelkvinne ble pensjonister i løpet av 2 år – og tre unge evangelister ble tilbake.

  

Ansvarsfull

Stephens store bønneemne er at han skal klare å møte alle forventningene som menigheten har til ham som hovedansvarlig prest på en god måte. Som prestesønn kjenner han godt til denne utfordringen. Og han vet: Det angår ikke bare ham, men også kona og deres tre barn. De ønsker å være vitner også som foreldre.

I mange år kunne han ikke tenke seg å bli prest. Men han har en kjærlighet til Guds menighet, og i møte med en voksende medarbeidermangel svarte han likevel ja til kallet.

Pastor Huang og kona
Spiritual Light Church

Ettertenksomt misjonssinn

Stephen er en rolig, ettertenksom type. Han likte veldig godt studietiden ved China Lutheran Seminary og liker fortsatt å lese og studere. Det er ikke tilfeldig at han har jobbet mange år som ungdomsskolelærer før han studerte teologi.

Han forteller ofte at noen misjonærer fra Misjonssambandet var pregende for ham i barne- og ungdomstiden. Det er også derfor at misjon ligger ham på hjertet.

Som prest i Åndelig lys-kirken gir Gud ham nå store muligheter til å prege og oppmuntre andre kristne som etterfølgere av Jesus i familien, i menigheten og i misjon.

Hele menigheten samlet
Spiritual Light Church

* Lutheran Church of the Republic of China, LCROC

 

Fakta: Stephen Huang

Navn: Stephen Huang

Alder: I slutten av 30-årene

Sivilstatus: Gift med Shin-Rou, tre barn mellom 5 og 8 år

Aktuell: Nyinvidd prest i Spiritual Light Church (åndelig lys-kirken) i hovedstaden Taipei, som er den største menigheten i Misjonssambandets samarbeidskirke. Ble ordinert som prest i november 2022.

Studerte ved China Lutheran Seminary.

Før det var han flere år matematikk lærer ved ungdomsskolen.

 

Meiken Buchholz

Utsending