Fengsel

En dag i fengselet

Steffen, utsending i Indonesia, får en dag i uka spille fotball sammen med ungdommer i et fengsel, og har også fått muligheten til å dele sitt vitnesbyrd med dem.

En dag i uka er jeg i fengsel. Vår gutt på tre år lurer stadig på hva dumt jeg har gjort nå for å komme i fengsel. Kommer politiet og henter meg? Og når slipper jeg ut igjen? Men det er ikke slik, ikke for meg.

 

Fotball og andakt

En dag i uka får jeg lov å reise til et ungdomsfengsel for å spille fotball. Sammen med en annen organisasjon får jeg lov å møte ungdommer gjennom fotball. I fengselet er det flere hundre ungdommer, gutter mellom 15 og 30 år. Ca 60 gutter deltar på fotballen hver uke, de fleste med en annen tro enn den jeg har.

Fengselet vil gjerne ha fotballtrening for de innsatte, fordi det ikke er mye annet aktivitetstilbud, men da ønsker vi å dele en andakt, og det får vi lov til. Vi deler en andakt som skal bygge de innsatte opp, og forhåpentligvis gi dem noe å tenke på.

 

Dele mitt vitnesbyrd

For noen uker tilbake var det jeg som fikk lov å holde andakten. Jeg fikk prate om at vi har alle et valg, og at Gud skapte oss ikke til å gjøre onde ting, men vi synder og han tilgir.

Som tidligere ikke-troende, har jeg også vært på den andre siden. Men jeg valgte å søke Gud, og han frelste meg fra alt det onde jeg tidligere hadde gjort. Jeg fikk dele vitnesbyrdet mitt med mange ikke-kristne, gutter som hører til majoritetsreligionen i Indonesia. Det var sterkt.

I fengselet har vi ikke lov å nevne navnet Jesus. Jeg ber likevel hver uke om at hans kjærlighet må være nær og sterk. Alle vet at vi er kristne, og at jeg har kommet til Indonesia for å dele evangeliet og med et ønske om å hjelpe de som har fått en uheldig retning i livet.

 

Fotballen gir glede og verdi

Samme dag som jeg er i fengselet, er jeg også på et barnehjem og spiller fotball. På samme måte der er fotball med på å gi glede og verdi. På ulike måter har disse menneskene det tøft. Likevel har de den samme gleden når de får samles og gjøre noe som gir frihet, ferdighet og fellesskap. Dette fører oss sammen, og vi får i tillegg muligheten til å dele Guds ord.

Både i fengselet og på barnehjemmet får vi lov å be sammen. Vi får be til Gud om at han må komme nær med sin nåde og kjærlighet, at han må gi trygghet, kunnskap og hjelp i en utfordrende hverdag.

For Gud gav oss ikke en ånd som gjør motløs, men en Ånd som gir kraft, kjærlighet og sindighet. (2. Tim 1, 7)

Steffen Pedersen Dyve

Steffen Pedersen Dyve

Pastor Bedehuskirken Lyngdal (50%)