Folkemengde

50-årsjubileum i Hagere Selam

Det er lenge siden NLM hadde misjonærer i Hagere Selam. Men menigheten der er fortsatt et grønt og frodig oliventre i Guds hus.

I 2018 markerte NLM Etiopia at det var 70 år siden 1948, da de første misjonærene kom til landet. Nye misjonsstasjoner ble bygget med omkring 100 km avstand, og mot slutten av 1950-tallet var turen kommet til Hagere Selam 100 km sørøst for Hawassa.

Det var Torjus Vatnedalen og hans etiopiske medarbeider Legese Wolde som tok turen på muldyr opp til Hagere Selam. Nesten 10 år senere, i 1968, ble en ny stor og fin kirke åpnet. Kjell Bø hadde ledet oppstarten av kirkebyggingen, mens bygget ble ferdigstilt under ledelse av Ottar Kiplesund.

Kristoffer Hetland var ansvarlig for menighetsarbeidet i Hagere Selam dette året. Ifølge Hetlands årsrapport hadde menigheten da 2557 medlemmer hvorav 1458 var nattverdsberettiget. Det var stor iver for evangeliet blant folket i Hagere Selam.

 

Et oliventre i Guds hus

Nå er det mange år siden det var norske misjonærer i Hagere Selam. Men lederen for eldsterådet, Eremias Badego, hadde fått med seg at det var tid for jubileum.

Eldsterådet hadde valgt ordene fra Salme 52,10 som motto for det tre-dagers stormøtet som markerte 50-årsjubileet for kirken i Hagere Selam: «Men jeg er som et oliventre, grønt og frodig i Guds hus. Jeg setter min lit til Guds godhet, til evig tid.»

Gammel mann leser
Elsa Lindtjørn

 

Oppmerksomme tilhørere

Elsa Lindtjørn og jeg hadde gleden av å få delta på markeringen som representanter fra NLM, og vi opplevde en grønn og frodig menighet. Programmet begynte med full kirke allerede fredag kveld.

Lørdag formiddag var det gjort klart til alle ute på plassen foran kirken. Hovedtaler Yacob Yodorro fortalte at første gang han hørte evangeliet, var da Olga Handeland besøkte landsbyen hans, som ligger et stykke utenfor Hagere Selam, i hans barndom.

Lørdag talte han over teksten fra Lukas 10,25-37 om den barmhjertige samaritan. Det var godt å få sitte og høre disse ordene sammen med både barn og voksne, unge og gamle, menn og kvinner. Det var ingen karismatiske rop under talen. Folk lyttet oppmerksomt og satte tydelig pris på undervisningen. Talen ble avsluttet med bønn og lovsang før det var tid for lunsj.

Menighetsmedlemmer sitter i gresset
Oppmerksomme tilhørere:Mange hadde møtt opp og satte stor pris på undervisningen Elsa Lindtjørn

 

Glede og takknemlighet

Selve markeringen av 50-årsjubileet var på ettermiddagen. Prestene og koret gikk syngende i prosesjon fra kirken og frem til podiet som var bygget for anledningen.

Tidligere prest i menigheten, Woldetsadik Sokka, fortalte om oppstarten av det evangeliske arbeidet i Hagere Selam. Han nevnte ved navn både Torjus Vatnedalen, Kristoffer Hetland og flere av de mange misjonærene og kirkelederne som har gjort tjeneste i Hagere Selam.

Det var en stor glede å kunne overrekke en gave fra Norge til det videre arbeidet i området. Kirkebygget er nå blitt for lite, og menigheten ønsker å bygge en større kirke slik at alle kan få plass. Det er stort å se at evangeliet går videre i Hagere Selam, og menigheten uttrykte stor takknemlighet over at så mange i Norge fortsatt husker på dem.

Elsa Lindtjørn ble bedt om å tenne bursdagslysene på jubileumskaka, og som representanter for NLM denne dagen fikk vi en gabi (tradisjonelt etiopisk sjal) hver i gave fra menigheten og en skriftlig anerkjennelse og takk til NLM.

Diplom
Elsa Lindtjørn