Innvielse menighet Japan

Innvidd til tjeneste i Aotani

Seremonier i det kristne fellesskapet uttrykker ofte omsorg for hverandre. 6. september hadde vi vår innvielsesseremoni i Aotani menighet.

Vi er ikke vant med så mange seremonier og ritualer i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), og det er helt naturlig og fint for oss. Vi er blitt vant med mange forskjellige seremonier her i samarbeidskirka til NLM i Japan, og det har også blitt naturlig og fint.

Seremonier i det kristne fellesskapet uttrykker ofte omsorg for hverandre. Seremonien kan på mange måter også sees som et trosuttrykk i det kristne fellesskapet. Seremonier i det kristne fellesskapet ansees ikke som magiske eller lykkebringende. De holdes ofte når mennesker går fra én fase til en annen fase i livet sitt, og seremoniens hovedinnhold er ofte bønn til Gud for hverandre.

 

Innvielse til tjeneste

Søndag 6. september ble det holdt en innvielse av oss for å markere at vi nå går inn i fasen hvor vi er arbeidende misjonærer i Aotani kirke. En fin seremoni hvor vi kunne bekjenne hva vi tror på gjennom å bli stilt tre spørsmål. Vi fikk også sagt oss enig i tre utsagn, og det kristne fellesskapet måtte svare på om det var i orden for dem at vi nå ble arbeidende misjonærer i deres kirke. Deretter fikk vi be sammen.

Det er godt å kjenne på at vi får lov til å stå sammen med mange lokale kristne i arbeidet.

I følge Aotani kirke har ikke bare Tone tatt etternavnet til Ole Bjarne som sitt, hun har også tatt et av fornavnene hans – og heter dermed Tone Bjarne Tråsdahl. Utenlandske navn er vanskelig! Vi er så utrolig takknemlige for all den rausheten vi møter når vi prøver å si alle de japanske navnene riktig. Så også i dette står vi sammen med hverandre og heier på hverandre!

 

Direktesendinger på YouTube

På grunn av den fremdeles pågående koronaviruspandemien blir gudstjenestene fra Aotani kirke sendt direkte på YouTube, hvor de også blir liggende en stund etterpå. Dette gjør at dere faktisk kan se hele innvielsen av oss på YouTube fordi den fant sted i gudstjenesten (tid: 43:09).

https://www.youtube.com/watch?v=fRj_6pZgC7A

 

Velkomstgave fra ungdommene

Helt mot slutten av gudstjenesten ble vi bedt om å komme frem en gang til. Da fikk vi plutselig en gave fra ungdommene i Aotani kirke. Vi er bare så utrolig takknemlige for å ha blitt kjent med hver og en av dem, det har vært et privilegium å ha vært sammen med dem – og vi gleder oss veldig til å samarbeide med dem videre! Vi bukket dypt da vi fikk gaven fra ungdommene.

I tillegg til å være i samarbeid med menigheten i Aotani kirke, skal vi også samarbeide med Seishin menighet.

 Se flere bilder her:

https://trasdahl.net/2020/09/06/innvielse-til-arbeidende-misjonaer/

 

Tone Tråsdahl

Tone Tråsdahl

Utsending