Ung jente ser utover landskap

Nysatsing i Indonesia

NLM Indonesia satser på nye arbeidsmetoder. På nyåret ble det leid et overnattingssted på en av øyene vi driver arbeid.

Høsten i fjor og nå på nyåret har det skjedd litt småspennende ting her på feltet. En av enhetene på feltet flyttet til et helt nytt sted på en av øyene der vi arbeider, og de er i gang med å åpne et hotell og overnattingssted som plattform for det som skal drives der.

 

Står friere

Under feltkonferansen i fjor, ble det bestemt at NLM Indonesia skulle gå for å opprette en business i form av overnattingsvirksomhet. I Indonesia er stadig visum, arbeids- og oppholdstillatelse et tema som skaper mye hodebry. Dette er en utfordring og har vært det lenge. Samtidig gir også arbeidstillatelse til bistandsarbeid en del begrensinger og har en del krav.

Ved å drive en business er man derimot ganske fri til å gjøre veldig mye og si veldig mye, så lenge man viser til at man får inntekt og betaler skatt i businessen sin.

Gjestehuset i sol
Muligheter:NLMs nye gjestehus gir muligheter i et krevende område. privat

Vakkert men krevende

Tidlig på nyåret leide NLM Indonesia et gjestehus/hostel. Det skal drives som et vanlig overnattingssted, men det vil også være et sted der vi huser TeFT-elevene som kommer fra Fjellhaug, samt andre gjester eller grupper fra Norge.

Selve stedet ligger idyllisk til i en turistlandsby med veldig vakre omgivelser. Men rundt om er det også veldig stor nød, både fysisk og åndelig. Og det er omtrent ingen lokale troende som vi vet om. Lokalbefolkningen tilhører majoritetsreligionen, men troen er også tydelig blandet med praksis av animisme.

På gjestehuset arbeider det tre lokalt ansatte. Og allerede har vi fått muligheten til å ha flere spennende samtaler med dem.

Husvegg males rosa
Satser:Gjestehuset gir muligheter for samtaler med lokalt ansatte og lokalbefolkningen. privat

Muligheter

Gjennom en slik type arbeid kan vi få lov til å være med og bli brukt som vitner for de ansatte, for folk i lokalmiljøet, for gjestene som kommer og vi kan også komme inn som en utenforstående part i bistandsprosjektet vårt som drives et annet sted på øya. Der kan vi være fri til å si og gjøre mye uten at det skaper problemer for prosjektet vårt.

 

Vær med og be for det nyoppstartede arbeidet og enheten som er plassert til å drive det. At det kan være et godt sted å være for de som kommer, og at de som driver det kan bli ledet og bli fylt av visdom og mot i møte med menneskene de møter.

 

Utsending i Indonesia