barn øver på å skrive

Jesus elsker alle barna

På et barnehjem i Indonesia arrangerer NLM fotballtreninger og lesegrupper for barna. Slik får de, kanskje for første gang, oppleve kontakt med voksne som vil hjelpe dem og ønsker dem vel.

De fleste har hørt sangen «Jesus elsker alle barna». Denne handler om at alle barn, uansett bakgrunn, hvor de kommer fra, om de er rike eller fattige, om de har foreldre eller om de er foreldreløse, fra by eller bygd, uansett hudfarge eller religion, er skapt like og har samme verdi foran Gud, og han vil det beste for hver enkelt.

I Markus 9,37 sier Jesus følgende: «Den som tar imot et slikt lite barn i mitt navn, tar imot meg. Og den som tar imot meg, tar ikke imot meg, men ham som har sendt meg». Dette inspirerer oss i vårt arbeid i Indonesia.

NLM Indonesia ønsker å hjelpe barn, spesielt de som ikke har en familie som greier å ta seg av dem. Vi driver bl.a. med barne- og ungdomsarbeid, og har «Kids for Christ» (barn for Jesus) som vårt slagsord.

Et av NLMs prosjekter for barn i Indonesia er på et barnehjem. Barnehjemmet har dårlig standard og ligger i utkanten av Medan. Det er få fritidsaktiviteter for barna på barnehjemmet. Noen av barna har fremdeles foreldre og familie, men pga. dårlig økonomi eller andre årsaker greier ikke foreldrene å ta seg av dem, og derfor må de bo på barnehjemmet.

 

Glede blant barna fra barnehjemmet

Hver torsdag arrangerer NLM fotballtrening for barna på barnehjemmet i samarbeid med en annen misjonsorganisasjon som heter Inspire. NLM arrangerer også lesegruppe for barna, og de tar med seg mange forskjellige bøker, alt fra kristne bøker til ulike faktabøker. Det viser seg at flere av barna har fått interesse for å lese.

Gjennom disse aktivitetene får barna kontakt med voksne som ønsker å hjelpe dem og som ønsker dem vel. Frem til nå har det vært lite voksen oppfølging for barna på barnehjemmet.

NLMs team som driver arbeid blant barn har en lengsel etter at disse barna skal få kjenne at de er elsket av Gud, at de er verdifulle i Guds øyne og at de er skapt med forskjellige ferdigheter som de kan bruke til å gi Gud ære.

9. og 10. februar ble det arrangert et 2-dagers skrivekurs for barn i alderen 10-15 år som er interessert i å bli flinkere til å skrive. En som heter Arie Saptaji holdt skrivekurset for barna, og han har skrevet flere kristne barnebøker.

Barn sitter rundt bord og skriver
privat

På skrivekurset var det 30 barn som deltok. Turen fra barnehjemmet opp til retreatsenteret tok 2 timer. Barna ble så glade og ropte av glede da de ankom retreatsenteret hvor skrivekurset ble holdt. De syntes det var utrolig gøy å kjøre buss sammen, og i tillegg er standarden på retreatsenteret langt bedre enn det er på barnehjemmet.

De smilte fra øre til øre, spesielt da de så at de fikk sin egen seng og garderobeskap. På barnehjemmet må barna sove på madrass på gulvet. I et trangt rom på ca. 10 m2 sover det 16 barn, og det er dårlig luft i rommet. I tillegg har hvert barn bare en liten og ødelagt plastskuff til å oppbevare eiendelene sine i. Ikke rart at de ble så glade for å delta på skrivekurs på retreatsenteret.

Gutt klatrer opp i køyeseng
privat

Gjør inntrykk på både godt og vondt

På skrivekurset var barna veldig fokuserte. Juma, en gutt på 12 år, skrev en stil: «Min mamma er opptatt». Han har ikke sett mammaen sin på 5 år og savner henne veldig mye. Yanti, en jente på 11 år, skrev et dikt om læreren sin på skolen som hun regner som sin egen mor, siden hun ikke har foreldre lenger. En annen gutt på 10 år, Eldin, skrev at han ønsker å bli lege når han blir voksen.

Å lese slikt gjør inntrykk på oss som jobber med barn i Indonesia. Det er både godt og vondt å lese at barna har en drøm som de vil oppnå, men på den andre siden er det vondt å se hvor mye mange har gått gjennom, og savnet de har etter å ha en mor og en far.

Selv om kurset bare varte i 2 dager, vet vi at det var en god opplevelse for barna, og de kommer til å huske dette i lang tid fremover. Hvem vet, kanskje noen av disse barna kan bli forfattere når de blir voksne og skrive kristne barnebøker?

Barn og voksne poserer med plakat
privat

NLM sitt barneteam har en plan om å samle noen av de forskjellige tekstene som barna skrev og publisere en bok med navnet «Aku penulis Ciik» (Jeg er en liten forfatter). Takk for at dere er med og støtter arbeidet blant vanskeligstilte barn i Indonesia, slik at de får mulighet til å høre om at de har en far i himmelen som elsker dem og bryr seg om dem.

 

Utsending i Indonesia