Fotballtrening på tørr slette

Lærer Guds ord gjennom fotball

Lek og sportsaktiviteter er en av mest effektive måtene for barn å lære noe nytt. NLM Indonesia bruker fotball som et verktøy for å formidle Guds ord gjennom fysisk aktivitet.

Sumba er en øy som ligger i den østre delen av Indonesia. Denne delen av Indonesia er mye mindre utviklet enn for eksempel øyene Java og Sumatra.

Dette er en av grunnene til at NLM begynte sitt barnearbeid på Sumba – for å tilrettelegge aktiviteter for barn, slik at de kan få like mye kunnskap og aktivitetsmuligheter som barna i de større byene.

Når det gjelder arbeidet på Sumba, samarbeider NLM Indonesia med en av de lokale kirkesynodene, Sumba Christian Church (GKS). Frem til August 2019 har NLM Indonesia åpnet fire plasser som vi kaller HAMBILA for barna i Sumba, hvor barna kan være med i leseklubbaktiviteter, fotballtrening og gratis engelskkurs.

I tillegg får barna også et gratis måltid med mye næringsstoffer 1-2 ganger i måneden, ettersom Sumba er et av de stedene i Indonesia som har flest underernærte barn.

 

Fotball som verktøy

Fotball er en svært populær sport de fleste steder i verden, ikke bare for menn, men også for kvinner. Både voksne og barn liker denne sporten. Når barn blir spurt om fotball, er det faktisk stor sannsynlighet at flertallet av dem liker det. Dette gjelder også barna mange steder hvor NLM Indonesia har sine prosjekter.

Lek og sportsaktiviteter er en av mest effektive måtene for barn å lære noe nytt. NLM Indonesia bruker fotball som et verktøy for å formidle Guds ord gjennom fysisk aktivitet. Vi startet faktisk først denne typen arbeid på et barnehjem i Øst-Sumatra, men etter hvert begynte dette arbeidet å spre seg til andre steder i regi av NLM Indonesia, som for eksempel i flere kirker på Sumba.

Mann og barna
Privat

“Coach, mengka kata pajol mbola!!!”

Det er rundt 20-30 barn, både gutter og jenter, som deltar på fotballtrening hver uke på Sumba.

Coach mengka kata pajol mbola,” roper barna spent hver gang de begynner å trene. Disse ordene er fra et lokalt språk som brukes i Lewa på Øst-Sumba, og det betyr «Trener, la oss starte fotballtreningen!». Barna synes det er så gøy å få mulighet til å være med og spille fotball.

Noen ganger i måneden får barna et måltid mat før treningen slik at de har energi til å yte sitt beste på treningen. Mange familier på Sumba har dessverre ikke så mye kunnskap om ernæring.

 

Fotballmål av tre og bambus

Siden det er begrenset med ressurser, bruker de gressletter som tilhører kirkene. Trenerne og barna jobber sammen for å gjøre området klart til å brukes som fotballbane. Fotballmålene har de bygget selv av tre og bambus.

NLM Indonesia støtter i tillegg disse aktivitetene ved å donere ting de trenger, som fotballer og fotballdrakter. Gjennom fotballtreningen lærer barna om kristne verdier og å elske sin neste.

 

Soleman og Yudas

Barna blir trent av to trenere, de heter Soleman og Yudas. Begge er medlemmer av samarbeidskirka på Sumba og har en lidenskap for å tjene barna på Sumba. Faktisk har Soleman fått treningslisenser på nasjonalt nivå, noe som betyr at han er svært dyktig.

– Jeg er veldig glad for å kunne trene disse barna, som kommer til å bli den fremtidige generasjonen på Sumba. Drømmen min er at en dag skal det være flotte barn fra dette stedet som blir fotballspillere og også ledere for dette arbeidet, sier trener Soleman.

Vi som er i barnearbeidsteamet i NLM Indonesia kjenner også begeistringen til disse barna på Sumba. Derfor håper vi virkelig at arbeidet her kan få fortsette å vokse og inspirere mange mennesker, ikke minst i kirkene, til å påta seg sine plikter og ansvaret når det gjelder kristent barnearbeid i Indonesia.

 

Bønneemner:

  • At Gud skal velsigne disse barna og styrke troen deres. At de skal kjenne at Jesus kan være med og forandre liv og forbedre situasjonen for alle som bor i Indonesia.
  • At vi får nok ressurser til å fortsette å drive arbeidet.
  • At Gud vil velsigne og gi styrke, utholdenhet og tålmodighet til ledere av barnearbeidet.
  • At Gud vil gi visdom og tålmodighet til utsendingene som bidrar inn i barnearbeidet.

 

Hilsen fra barna på Sumba!

«Barn for Kristus»

Utsending i Indonesia