To unge norske kvinner sammen med blid indonesisk kvinne

Viktigheten av å bare være

Det kan være så lett å føle at man ikke strekker til. Men Gud kan bruke sine vitner der de er, selv når de ikke merker det selv.

Som utsending i Indonesia har jeg flere ganger blitt minnet på viktigheten av å bare være. Være til stede, være en venn, være en lytter, rett og slett være en disippel.

Vi lever i en travel verden, en verden som skal rekke mye og få til mye. Dette er noe man også kan kjenne på som utsending. Man har reist ut for å være et vitne, reist ut for å fortelle om Jesus. Til tider kan man føle på at man ikke får det helt til.

  

Jesus bruker de små øyeblikkene

Men det er her, gjerne i tider med disse tankene, i det dagligdagse, at Jesus har minnet meg på at av og til handler det om å bare være.

I situasjoner hvor jeg har tenkt at jeg skulle gjort mer for å formidle Jesus til noen, har vedkommende kommet og fortalt hva det jeg gjorde faktisk betydde. Når jeg følte at jeg kanskje sviktet i å formidle om Jesus, har Jesus likevel kunnet bruke meg.

  

Små steg på veien

Det sier mye om hvem Gud er. Det er Jesus som kan forvandle menneskehjerter, og det er utrolig stort at han ønsker å bruke oss til å gjøre det. Som utsending i Indonesia, og spesielt nå under pandemien, hvor mange av de ordinære planene har blitt endret eller blitt droppet, har jeg igjen blitt minnet på viktigheten av å bare være til stede. Møte de menneskene man møter og ta det derfra.

Jeg har hørt mange historier om hvordan folk kom til tro på Jesus, og veldig ofte kan de fortelle om mange ulike steg og brikker som måtte til før de til slutt åpnet hjertet. Kanskje kan den lille samtalen på butikken eller rundt lunsjbordet være starten på reisen mot Jesus for noen.

Vær gjerne med og be om at vi i Indonesia må lære oss å se og elske menneskene rundt oss slik Jesus elsker dem.

Utsending i Indonesia