Gode venner

Velge vennen over vennskapet

“Før var jeg mer redd for å miste vennskapet, men nå er jeg mer redd for å miste vennen”.

Jeg kommer ikke fra en typisk “Misjonssambandet-familie”, men jeg fikk i høst starte på Fjellhaug bibelskole i hovedstaden. Her går jeg linjen TeFT-Indonesia, landet jeg har bodd i de siste tre månedene. Den første måneden bodde vi i Medan, hvor alle åtte i teamet delte samme hus. Her gikk dagene til språkskole, bibeltimer og ulike utflukter.

I desember flyttet vi base og fløy til en øy lenger øst. Her bodde vi på et hotell som Misjonssambandet eier. På denne øyen bor det omtrent fem millioner mennesker, hvor den største folkegruppen regnes som unådd. Sammen med teamet mitt har jeg fått sett mye av det viktige arbeidet som drives her. Daglig får vi som gruppe nye inntrykk å fylle kofferten med. Til tross for dette er noe av det sterkeste jeg sitter igjen med noe en av utsendingene sa en gang vi satt i kø i Medan.

“Før var jeg mer redd for å miste vennskapet, men nå er jeg mer redd for å miste vennen”. 

 

Sett lyset frem så andre kan se !

Noen ganger kan man verdsette vennskap så høyt at man ikke griper sjanser til å dele evangeliet. Man er rett og slett redd for å miste vennskapet, men glemmer at man i ytterste konsekvens kan miste vennen. Mye av arbeidet vi har fått være med å se på, handler om å bygge relasjoner, før vi som en god venn kan gi en hjelpende hånd. Deretter, med Guds hjelp kan vi peke på Jesus. 

Verden for kristus. Det som lenge har vært kjernen i Misjonssambandet, handler om å få velge vennen over vennskapet. Det handler om å pakke opp de gavene vi har fått av Gud med nåde, og dele dem med andre. Jesus sammenligner oss kristne blant annet med lys, salt, korn og gjær. For seg selv har de lite nytte. Kanskje en får bevart dem bedre lukket alene for seg selv, men det er ikke meningen. Lyset må settes fram for at folk skal få se. Saltet skal strøs over mat slik at det varer lengre, eventuelt smaker bedre. Kornet er ment til å sås, og gjær til å heve.

Billy Graham sa det slik: 

“Hvordan kan vi forholde oss stille og uinteresserte, og holde evangeliet for oss selv i stedet for å dele det med andre?” 

Å være i Indonesia har hjulpet meg til å forstå at å holde evangeliet for meg selv, blir å bomme på målet.

 

Utsending i Indonesia