Voksen hånd holder babyhånd

Født til motgang og velsignelse

Min kristne, nord-afrikanske venninne kunne ikke få barn, men ved et Guds mirakel blir hun nå snart mor. Hva venter det lille barnet? Hvilke vanskeligheter og velsignelser har familien i vente?

Nylig var jeg på besøk hos en lokal søster som venter barn. Termindato nærmer seg og både hun og mannen har mange tanker, bekymringer, drømmer, og følelser knyttet til det å vente sitt første barn.

 

Mirakelbarnet

Min venninne og hennes mann har prøvd lenge å få barn, og de har også vært hos lege hvor de ble fortalt at sannsynligheten for å bli gravid naturlig var svært lav. Selv om de fikk tilbud om medisinsk hjelp for å bli gravide, fortalte de legen at de ville ha et barn gitt av Gud, og de brukte bevisst ikke ordet Allah, men Rabbi, for å understreke hvilken Gud de ber til.

Etter dette legebesøket gikk det ikke lenge før hun satt med en positiv test i hendene. Ved tidlig ultralyd kunne den samme legen, som tidligere nærmest hadde sagt at dette ikke ville være mulig, se at et lite hjerte banket.

Ikke nok med det, de kunne også se at egget som var blitt befruktet hadde kommet fra eggstokken som legen med sikkerhet hadde sett at det var noe galt med. Legen kunne ikke annet enn å erkjenne at dette er et mirakel.

 

Ber om visdom

Nå sitter jeg der og snakker med min venninne og lurer på hva som opptar henne mest, hva hun tenker på i forhold til det som ligger foran. Jeg må ærlig innrømme at jeg forventet at hun skulle snakke om fødsel og barselstid, da det ofte er det man tenker på når det nærmer seg termin.

Men hun forteller meg at hun er i bønn for visdom for seg selv og sin mann, slik at de kan oppdra sitt barn til den kristne tro. For de har ikke barnebibel eller kristne barnesanger, her er ingen søndagsskole eller kirke å gå til.

Her er det derimot koranundervisning i de aller fleste barnehager, islamske høytider og islamske tradisjoner som det forventes at man følger. Det er familie, naboer og kollegaer som følger med og som stort sett gir råd som er i tråd med islamsk tro.

Hun kjenner på en frykt for hva hennes barn vil møte, hvilke vonde ord folk kanskje vil si når de får vite at hun har kristne foreldre. Og de som til nå har vært kristne i det skjulte, hvor farfar til dette barnet er tidligere imam og ikke vet om troen deres, hvordan blir det når dette barnet blir født?

 

Et vitnesbyrd om en mektig Gud

Som så ofte før blir jeg ydmyk i møte med mine søstre og brødre her. Vi hadde en veldig fin samtale, hun og jeg, og vi har fått be mye sammen, også for dette barnet.

Jeg beundrer min trossøster for hennes mot, hennes hengivenhet til Gud, hennes tro og hennes lydighet. Og når jeg tenker på hvilket mirakel dette barnet er, så er det egentlig slik at det allerede vitner om en mektig Gud, og vi ber sammen med vår søster om at dette bare er en forsmak på hvordan hennes lille skatt skal bære vitne om et stort lys i denne verden.

 

Skrevet av "Trude".

Utsending i Nord-Afrika