Nord-Afrikansk by

Overveldende og motiverende

Det bor flere millioner i området hvor vi bor, og bare noen titalls kristne. Men vi får være en støtte for dem – og de ivrer etter å evangelisere til sitt eget folk.

Da vi laget vår første strategi for Nord-Afrika-feltet i 2018, definerte vi det geografiske området for feltet vårt til å ha muligheten for brohoder primært til Marseilleområdet i Sør-Frankrike, men også andre steder i Middelhavs-Europa med store, nord-afrikanske minoriteter.  

I dag har vi alle våre enheter plassert i et av områdene som er minst nådd med evangeliet. Vi er sør i landet, mens de aller fleste utsendinger og teltmakere som vi kjenner til, oppholder seg i nord – i hovedstadsområdet, hvor det er flere kristne. I sør, hvor det bor rundt tre millioner mennesker, er det om lag bare 70-80 kristne, og vi er også veldig få misjonærer.  

 

Relasjonsbygging

I høst vil en utsending bli sekundert til en samarbeidsorganisasjon og plassert i hovedstaden. Resten av oss, to barnefamilier, et ektepar i 60-årene og en ettåring, bor i en by som ofte blir kalt «porten til sør».

Her driver vi med relasjonsbygging, og vi prøver å støtte opp om de få kristne som finnes i området. De iver etter å evangelisere sitt eget folk. Dette er for tiden ingen lett oppgave, siden sosial distansering også gjelder i Nord-Afrika.  

Da vi begynte arbeidet vårt i Nord-Afrika, var samtlige enheter sekundert til en samarbeidsorganisasjon. Planen var hele tiden å utvide porteføljen vår til å ha enheter i området også utenfor denne organisasjonen, og at denne organisasjonen bare er et av flere bein vi står på i Nord-Afrika. Etter seks år i landet er dette nå i ferd med å skje.   

  

Reisebyrå

For ett år siden fikk vi registrert et reisebyrå, og det gir oss visum til to personer. Reisebyrået tilbyr gruppereiser til grupper som tar kontakt. Vi skreddersyr et opplegg ut fra gruppens ønsker og budsjett, og henvender oss primært mot studenter og dem er interessert i kirke- og religionshistorie, med et spesielt fokus på den oldkirkelige epoke, jødedom i diasporaen og Islam.

I landet hvor vi bor, er det store innslag av sufisme – en karismatisk retning innen islam som en ikke så lett kan oppdage om en ikke har inngående kjennskap til land og kultur.  

Nå i høst vil vi også begynne prosessen med å registrere vår egen organisasjon i landet. Dette vil forenkle arbeidet vårt med visa og økonomi.

En registrering er nødvendig for å få lokal bankkonto, og det vil gjøre arbeidet med pengeoverføringer betraktelig enklere. Det gir oss også muligheten til å drive egne prosjekter, eventuelt sammen med mindre aktører i samfunnet. 

Vi ser med optimisme på vår tilstedeværelse i dette landet og føler at endelig, etter seks år, begynner kanskje ting å løsne litt. 

 

Teltmakere

Det bor i underkant av 70 millioner mennesker i de områdene som geografisk inngår under vårt felt. Dette kan gi oss en overveldende følelse, men det kan også gi oss motivasjon. Det er i stor grad upløyd mark og forholdsvis lett tilgjengelig.

Noen av landene i Nord-Afrika er vanskelige å komme inn i, men slik er det ikke i Sør-Europa. Om det skulle være noen av dere som leser dette som vurdere å flytte til disse områdene som studenter eller for å ta seg arbeid, er vi veldig interesserte i kontakt.  

Utsending i Nord-Afrika