Internatbygninger

Internatet gir muligheter

Gjennom internatet og utdanningsprogrammet i Filtu får barn fra en unådd folkegruppe i Etiopia muligheter til skolegang. Møt Ibrahim, som drømmer om å bli advokat.

Utdanningsprogrammet (SEP) ble startet av NLM i Etiopia i 2002. Hovedmålet var å gi et utdanningstilbud til medlemmer av en unådd folkegruppe i øst, særlig foreldreløse og utsatte barn og kvinner som ikke kunne lese og skrive. Prosjektområdet var byen Filtu og områdene rundt.

Siden oppstarten har prosjektet sørget for gode utdanningsmuligheter for mange kvinner og barn tilhørende denne folkegruppen.

Dette året har internatet hatt 22 beboere, barn som enten er foreldreløse eller kommer fra fattige kår. På internatet får de dekket sine daglige behov, slik som kost og losji, klær og undervisningsmateriale.

 

Fra nomadeliv til skolegang

En av dem er Ibrahim Ahmed Hassan. Han ble født i Øst-Etiopia i 1993. I 2008 flyttet han inn på internatet i Filtu, og han har bodd der siden.

Ibrahim portrett
Privat

Han forteller at familiens økonomiske situasjon var så vanskelig at det ble umulig for ham å fortsette skolegangen. Han har fire søstre og fire brødre som fortsatt bor hos familien, langt utenfor allfarvei mange mil unna Filtu.

Søsknene hans går ikke på skolen. En av grunnene er at familien er pastoralister, eller nomadiske bønder. De flytter hyppig for å skaffe beite og vann for husdyrene sine.

Da Ibrahim gikk i andre klasse, fikk han, takket være utdanningskontoret i Filtu, mulighet til å flytte inn på internatet. Siden da har han kunnet gå på skole uten å måtte bekymre seg for kost, losji, klær og materiell.

 

Fullt fokus på studiene

Dette har utgjort en enorm forskjell for ham. Da han slapp å bekymre seg for disse utfordringene, kunne han konsentrere seg fullt og helt om skolegangen – og han har vist seg å være en svært oppvakt elev.

De siste seks årene har Ibrahim være leder for elevrådet ved internatet. Han trives med å bidra på denne måten og er takknemlig for det trivelige internatmiljøet og de vennlige ansatte. Han vil gjerne rette en stor takk til alle dem som støtter internatet.

 

Drømmer om å hjelpe andre

Nå i mai 2019 skal Ibrahim ta opptakseksamen for høyere utdanning. Som en av de beste elevene ved skolen i Filtu, er han forventet å gjøre det bra på eksamen. Drømmen hans er å studere juss og bli advokat, og han har også en ambisjon om å selv kunne hjelpe barn som i likhet med ham selv kommer fra fattige kår.

Men først må han finne løsninger for seg selv, så han får råd til å fullføre utdannelsen etter at han flytter ut fra internatet. Det kan i seg selv være krevende.

Be gjerne for Ibrahim og framtiden hans. Be også for de andre elevene og ansatte ved internatet i Filtu.

Utsending i Østlige Afrika