Tørt landskap med trær og et lite hus

Å komme hjem – vårt nye hjem

Hjemme for oss har blitt både Norge og Afrika, men vårt egentlige hjem er hos Jesus. Det er til trøst ikke minst for våre troende søsken som har måttet forlate alt.

Det er noe helt spesielt med å komme til Norge om sommeren etter ikke å ha vært der på lenge. Det er veldig mange ting som selvfølgelig er ulikt fra der vi bor nå. «Veldig ulikt» kjennes nesten som en dårlig beskrivelse noen ganger, for det oppleves som så mye sterkere enn bare ulikt.

Dette er vanskelig å skulle forklare og sette ord på. Ting man setter pris på når en kommer til Norge er luktene, folkene, utvalget i matbutikken, lange lyse kvelder, sjø og vann, bading, trær og gress, frihet, usynlig i mengden, pusterom, stillhet og hvile.

  

Komplisert

Ungene våre omfavner omverden i Norge med stor entusiasme og kjenner på noe som er kjent, men ikke en så stor del av livet lenger.

Den minste i flokken vår opplever det mer komplisert. Hun var liten da vi kom til øst- Afrika og hjem for henne er der vi er nå.

Samtidig kjenner vi alle på at når vi kommer tilbake hit i Afrika, kommer vi også hjem. Dette er vårt hjem nå.

    

Der hjertet er

Kongen vår sa en gang i sin tale at «hjemme er der hjertet ditt er». Det kan høres ut som en dårlig klisje, men samtidig er det jo sant. Nå er hjertet vårt her, og det er her vi kaller hjemme.

Våre venner og «nye familie» er også her, noe som er en stor velsignelse å kjenne på, når vi kan kjenne på savn etter familie og venner i Norge.

  

Der vi virkelig er hjemme

Det viktigste og beste hjemmet vi har er allikevel hos Jesus. Dypest sett er det hos han vi virkelig er hjemme. I Filipperne 3,20 står det «vi har vår borgerrett i Himmelen, og derfra venter vi Herren, Jesus Kristus, som frelser». Der skal vi få møte Han ansikt til ansikt, kjenne på hans overveldende kjærlighet og være sammen med Han til evig tid. Vi har vårt hjemland i himmelen.

  

Fellesskap som troens familie

Våre nye troende brødre og søstre har måttet forlate både hjem og familie, framtiden deres kan virke usikker og i noen tilfeller farlig. Da er det fantastisk å komme sammen i fellesskap og dele liv, tro og håpet om et hjem som vi alle skal være del av.

Allikevel er det ikke noe som «bare» venter på oss i fremtiden. Vi kan få lov til å komme sammen som familie, og vi er alle hjemme og sammen med Jesus fordi vi tror på Han, løfter blikkene våre på han og ønsker å følge Jesus hver eneste dag.

Vær med og takke for at Gud virker, og at mennesker velger å komme hjem til Han.

  

«Så har vi da, søsken, frimodighet ved Jesus blod til å gå inn i helligdommen, dit han har innviet en ny og levende vei for oss gjennom forhenget, som er hans kropp.»

Heb. 10, 19-21

 

Skrevet av Annelise, utsending i Østlige Afrika.

Utsending i Østlige Afrika