Sentral-asiatisk kvinne som holder en bibel

Enka som stolte på Gud

For noen uker siden ble det arrangert retreat for troende kvinner. For deltakerne var det godt å endelig kunne snakke åpent om tro og å be sammen med andre søstre.

Det var kaldt og snødde utenfor. Inne hadde vi det varmt på alle mulige måter. Det var første gang mange av disse kvinnene deltok på en retreat og alle var spente, glade og forventningsfulle til de to neste dagene.

Noen av dem kjente hverandre fra før, men for mange var det første gang de møttes. Selv om de bor i samme del av landet og er alle en del av et nettverk av husgrupper, var det mange som ikke hadde sett hverandre før. De hadde reist i mange timer for å være med på retreaten på dette stedet med noen nydelige fjell.

 

Kjente seg igjen i enka med gjeld

Retreaten startet med historien om enka som gikk desperat til profeten Elia. Hun hadde gjeld, men eide ikke mer enn en krukke med olje. Hun hadde to sønner som ville bli tatt til slaver hvis hun ikke kunne betale gjelden. Alle som var på retreaten kunne vitne om at den historien traff dem.

Enka visste ikke hvor hun skulle søke hjelp og gikk rett til profeten for å demonstrere sin tro. Profeten trodde Gud ville gripe inn og ba henne om å følge det han ba henne om. Enka og sønnene gjorde akkurat som Elia sa. I tillegg brukte Gud det lille hun hadde og ga henne mer enn hun trengte. Budskapet talte til hver av kvinnene på ulike måter, og det var tydelig at de så frem til mange slike stunder sammen de neste par dagene.

 

Sjeldent å kunne be sammen med andre troende

Så fikk vi servert et måltid, tilberedt av noen av kvinnene, og vi kunne bli mer kjent med hverandre. Det var veldig tydelig at denne stunden betød en del for de som var der. Det å ha en mulighet til å være med andre kvinner, å kunne snakke åpent om tro og alle utfordringer og å be med hverandre, er sjeldent for disse kvinnene.

Vi vil be deg om å bli med i bønn for mange flere stunder som dette og at flere kvinner får bli med. Og vi vil også be om at de vil få en tro som enka som, til tross for alle problemer og at hun eide så lite, stolte på Gud og ble velsignet.

Utsending i Sentral-Asia