En bred hovedgate med bygninger og trær langs sidene.

Våre modige søsken i Sentral-Asia

«Tina» tar et lite tilbakeblikk på livet til nå som utsending i Sentral-Asia. Og hun minner om at det er behov for folk i NLMs arbeid i dette området.

Jeg har bodd i Sentral-Asia i noen år nå. Mange kjenner ikke så godt til denne delen av verden, og har en misoppfatning av hvordan livet her er.

Dette er et veldig trygt sted med god infrastruktur, en lang og rik historie som kan sees gjennom å besøke monumenter og historiske steder. Folket er veldig interesserte i å diskutere nasjonale matretter og andre rikdommer i landet.

 

Må stole på de andre troende

Fra jeg flyttet hit og til i dag, har det skjedd mange forandringer i landet. I starten var det mye tyngre miljø og vi kunne kjenne på kontroll og skepsis. Etter hvert begynte alt å føles lettere.

Men våre brødre og søstre kjenner fortsatt på kontroll. De steder det er forbudt å holde gudstjeneste på det lokale språket, samles de i små husgrupper. Det kan være farlig med tanke på naboer og politi. Forholdet til den lokale kirken blir sakte, men sikkert bedre, men det krever at du stoler på alle som er med. På tross av utfordringene slutter vi aldri å bli imponert over modigheten til de troende her.

 

Stort behov for folk

Som teltmaker tilbringer jeg mesteparten av dagen på jobb. Selv om jeg ikke har lov til å åpent fortelle om min tro, håper jeg at oppførselen min gjenspeiler kjærligheten, godheten og nåden til vår Far.

Det er stort behov for folk her, både som fagpersonell og i åndelige oppgaver. Be sammen med oss om at Gud må sende folk hit. Blessings.

"Tina", utsending i Sentral-Asia

Utsending i Sentral-Asia