Utsikt over Den kinesiske mur

Digital årskonferanse i Stor-Kina

Det ble nok en digital årskonferanse for Taiwan, Hongkong, Macao og Kina. Men det ble likevel en oppmuntrende samling.

I mars var det fortsatt krav om lange karantene-opphold ved innreise til Taiwan, Hongkong, Macao og Kina, i tillegg til skyhøye priser på flybilletter. Årskonferansen for arbeidet i området ble derfor avholdt som videomøte.

Teknologien fungerte, og samlingen ble en oppmuntring for alle.

 

Kreativitet og utholdenhet

I løpet av de to dagene konferansen varte rapporterte hver utsending fra arbeidet, før vi ba for arbeidet og utsendingen.

Både Covid-19-restriksjoner og nye reguleringer har gjort at utsendingene har fått anledning til å vise både kreativitet og utholdenhet i arbeidet, og det har ikke manglet på oppgaver å gjøre. Gode lokale samarbeidspartnere har vært til stor oppmuntring.

 

Faglig, åndelig og sosialt påfyll

Den årlige tradisjonen med at organisasjonen sin handlingsplan for seksuelle krenkelser følges opp på årskonferansen stod igjen på programmet, og det ble gjennomgang av retningslinjer med tilhørende samtaler.

Som ledd i konferansen ble det også holdt seminar om å ivareta sin egen mentale og åndelige helse. Det er kanskje ikke noe man bruker like mye energi på når man opplever fremtiden som relativt forutsigbar (skjønt i Asia tenker vi ofte at det eneste sikre er at alt er annerledes i morgen), men de siste årene har nok mange kjent på behovet for å ta noen grep i livet for å få nødvendig sosialt og åndelig påfyll.

Pausene i konferansen fylte vi med emoji-rebus og Escape Room-lek, til latter og sosialt velvære.

Utsending i Stor-Kina