Ulstein i Mali

Ulstein på besøk i Mali

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) var nylig på offisiell reise til Mali. Der besøkte han blant annet gullfeltprosjektet som NLM driver i samarbeid med lokal partner.

Prosjektet er tilknyttet enkelte landsbyer noen timer utenfor hovedstaden Bamako.

Prosjektrådgiver Bergfrid Almelid er godt fornøyd med besøket. Hun skriver på sin facebookprofil at det var flott å få besøk av Ulstein til landsbyen sin og til prosjektet.

– Vektleggingen til ministeren av menneskeverd, at vi må ha alle med, ung gammel, svak, sterk, barn, vaksne, kvinne og mann, vart lagt godt merke til, skriver hun.

Etter at statsråden ble vist rundt på prosjektområdene, møtt ulike representanter for landsbysjefen, styresmaktene og intervju på nasjonal tv, fikk NLMs utsendinger i Vest-Afrika også mulighet til å ha en samtale med ministeren og dele fra andre sider av arbeidet.

 

Gjengen i Mali
Viktig besøk:(F.h.) NLMs stedlige representant i Vest-Afrika Sveinn Einar Zimsen, prosjektrådgiver Bergfrid Almelid, Utviklingsminister Dag Inge Ulstein og utsending Fredrik Berge. Sveinn Einar Zimsen

Utviklingsprosjektet omfatter arbeid med å renske opp tette elver, bygge dammer, starte fiskeoppdrett, videreutvikle jordbruket i tillegg til å fylle igjen flere tusen brønner. Arbeidet gjennomføres i nært samarbeid mellom NLM og en lokal bistandsorganisasjon og bygger på mye tradisjonell kunnskap.

Se film fra gullfeltprosjektet her:

Prosjektet er støttet med midler fra Norad.

Les mer om besøket i nr. 13 av Utsyn.