Disse mahouene er blant dem som har fått radioer

200 radioer

I starten av juni fikk 200 mahouer sin egen radio, utstyrt med minnekort med kristen undervisning og andakter.

I en periode har vi jobbet med å flytte radiostudioet vårt fra Abidjan til Ouaninou. For å ha et sted å spille inn programmer i mellomtiden, har vi leid studiotid hos TransWorld Radio i Abidjan, som er spesialister på mediemisjon. Det har vært et godt samarbeid - vi har fått god hjelp med redigering og produksjon av programmer.

Men så ringte TransWorld Radio nylig, og sa at de hadde fått midler til å dele ut 200 radioer. De lurte på om det var mulig å få til et samarbeid om å dele dem ut blant mahoubefolkningen. Hvis vi kunne stille med minnekort og organisere selve utdelingen, kunne de stille med radioer og ordne det tekniske. Det syntes vi var en god ide!

 

Stor glede

Over tre dager i starten av juni samarbeidet representanter fra TWR med den lokale kirken om å dele ut radioer i tre forskjellige soner - i områdene rundt Dioman, Konan og Ouaninou. Det skapte stor begeistring (samt en og annen klage fra dem som ikke fikk seg radio).

Vi vet at radioene blir brukt, og at programmer på mahou blir særlig verdsatt. Vær gjerne med og be om at radioene med kristne programmer blir mye brukt og bærer mye frukt!


Dette er en del av en satsning som vi kaller "Hjertespråket". I samarbeid med Norea Mediemisjon, oversetter vi, spiller inn og distribuerer kristne radioprogrammer på mahou. Dessuten spiller vi inn de delene av Bibelen som er ferdig oversatt.

I mahou-kulturen er muntlige fortellinger mye viktigere enn bøker. Og dessuten er det veldig få som kan lese og skrive mahou. Derfor betyr det ekstra mye å gjøre Bibelen og annet kristent materiell tilgjengelig for lytting.