Mann på motorsykkel i åpent afrikansk landskap i solnedgang

Motorsykkelmirakelet

Pastor Edwin slet med å rekke rundt til alle menighetene han hadde ansvaret for. Men menigheten i Sekerr visste råd, for de hadde lært seg å gjøre seg nytte av sine ressurser.

Pastor Edwin er en trofast tjener bosatt i Chesta i Pokot-området i Kenya. I likhet med mange andre steder i Afrika er det for få prester i området, så Edwin har ansvaret for flere menigheter.

Han har mye å gjøre, som både taler, hyrde, veileder og rådgiver for alle sognebarna, og han bruker mye av tiden sin på å reise rundt til de ulike menighetene.

 

Løsningsorientert menighet

Misjonssambandet har de siste årene introdusert Use Your Talents (UYT) på flere og flere av våre misjonsfelt. UYT er en tilnærming til diakonalt arbeid hvor menigheter blir oppmuntret til å bevisstgjøre seg om hvilke ressurser de har, og slik se hvordan de allerede har muligheter til å bidra positivt.

Etter at noen av de kristne i Pokot fikk bli kjent med UYT, har den nye tankegangen litt etter litt begynt å spre seg til menigheter i området.

En av disse menighetene er ELCK Sekerr, en av menighetene Edwin har ansvaret for. Den ligger omtrent fire mil fra pastor Edwins hjem i Chesta. Den eneste veien dit er krevende og til tider utrygg, særlig i regntiden. Dermed blir besøkene hans noen ganger kortere enn planlagt – hvis de i det hele tatt lar seg gjennomføre.

Menighetsmedlemmene i Sekerr hadde begynt å benytte seg av de diakonale prinsippene i UYT. Så da de skjønte hvor store utfordringer pastor Edwin hadde med å få gjort jobben sin som pastor for både dem og andre fjerntliggende menigheter, samlet de seg for å diskutere hvordan de kunne bidra med de ressursene de hadde.

Etter hvert konkluderte de med at en motorsykkel ville være til stor hjelp for pastor Edwin i arbeidet. De gikk gjennom hva de hadde av ressurser, enten det var evner og talenter, eiendeler eller annet, og fant ut at det beste ville være å kjøpe motorsykkelen.

 

Et felles løft til fellesskapets beste

Men hvordan skulle de klare å samle en så stor sum til et så ambisiøst prosjekt?

Alle medlemmene av menigheten, i tillegg til pastor Edwin selv, bidro med det de hadde, og sammen fikk de råd til å kjøpe en splitter ny motorsykkel til tjenesten hans som omreisende pastor.

Nå kan pastor Edwin enkelt besøke og følge opp alle menighetene i området, fordi menigheten i Sekerr bestemte seg for å gå sammen og bruke det de hadde av talenter og ressurser til fellesskapets beste.