Christy og Bunga

Tjener med Kristi kjærlighet

Møt Bunga og Christy, to av våre flotte medarbeidere i Indonesia!

Misjonssambandet har relativt få utsendinger i Indonesia – men et stort og engasjert team av indonesiske medarbeidere! Denne måneden vil vi la deg få bli litt bedre kjent med noen av de lokale medarbeiderne våre, og her får du møte to av dem: Bunga og Christy.

 

Bunga

«De gode resultatene gjør alt verdt det»

Bunga underviser kvinner
Privat

– Hva heter du?

– Jeg heter Fitriyah Bunga Elizabeth.

 

– Hva er din stilling og tjeneste?

– Jeg jobber i et helseprosjekt som NLM-Indonesia (Misjonssambandets navn i Indonesia) driver i en fiskelandsby utenfor Medan. Jeg underviser og veileder mødre og barn om helse og sykdommer.

 

– Hvor lenge har du jobbet i NLM-Indonesia?

– Jeg har jobbet i NLM-Indonesia i 3 år.

 

– Hva liker du mest om NLM-Indonesia?

– Det jeg liker aller best med NLM-Indonesia er at tjenesten baserer seg på Kristi kjærlighet, og den vises gjennom de reelle handlingene som de forskjellige prosjektene utfører. Jeg liker også at vi har prosjekter i områder der flertallet tilhører en annen tro. Vi møter på mennesker som aldri har kjent eller pratet med en kristen person før. Det er spesielt og verdifullt å få være deres første kristne venn. I tillegg har Misjonssambandet et prinsipp om at gode prosesser vil gi bærekraftige resultater. Til tider kan disse prosessene være langvarige og vriene, og vi blir møtt med mange spørsmål fra lokalbefolkningen. Men det gode resultatet gjør alt verdt det.

 

– 2020 har vært et veldig spesielt og rart år. Kan du forklare kort hva året 2020 har vært for deg?

– 2020 har vært et veldig tøft år for alle, til og med for meg og mitt team som jobber på felt. Vi har kjent på bekymring og frykt for å sette oss selv, kollegaer eller familie i fare for å bli smittet, samtidig som vi ønsker å fortsette arbeidet og tjene lokalbefolkningen. Vi i teamet oppmuntrer hverandre til å fortsette det gode arbeidet, følge smittevernreglene, ta vare på oss selv og de rundt oss. Vi har også kjent på en større åpenhet og takknemlighet fra lokalbefolkningen over at vi er der og støtter og hjelper dem under pandemien.

På mange måter har 2020 bydd på mye motgang og utfordringer, men 2020 var også et godt år for meg. Jeg har fått en tettere relasjon med familien min, da vi har tilbragt mer tid sammen. Og 2020 har ført meg nærmere Gud. Vi mennesker har ikke kontroll. Vi er helt avhengige av Guds nåde.

 

– Kan du dele ett eller to viktige bønnemner, slik at folk i Norge kan være med og be?

– Be om at alle som jobber på kontoret og i feltet har den visdom og styrke vi trenger for å fortsette tjenesten vår. Be for oss, slik at vi er ett i hjerte og sinn i tjenesten. Vi håper at både Misjonssambandets ansatte og det samfunnet vi jobber for kan bli utrustet med gode verdier og egenskaper.

–  Be om at hver tjeneste i Misjonssambandet kan bringe godhet som sprer seg videre til alle mennesker her, og at NLM-Indonesias prosjekter kan forbedre kvaliteten på helse, utdanning og økonomi i samfunnet.

 

Christy

«Lært meg å feire mine fiaskoer»

Christy i samtale med en kvinne
Privat

– Hva heter du?

– Christy Sitepu.

 

– Hva er din stilling og tjeneste?

– Jeg jobber som assistent i barnearbeidet i NLM-Indonesia. Hver mandag og onsdag besøker jeg et fattig område ved jernbanen i Medan, og hver fredag besøker jeg en barneklubb i det samme området og har aktiviteter og undervisning for barna. På grunn av pandemien har det vært vanskeligere å utføre alle planlagte aktiviteter på felt, men vi har utført en del opplæringsaktiviteter og workshoper på nett. Jeg er også ansvarlig for administrasjon, markedsføring og salg av bøker og hånddukker.

 

– Hvor lenge har du jobbet i NLM-Indonesia?

– Jeg har jobbet i NLM-Indonesia i 6 måneder.

 

– Hva liker du mest ved NLM-Indonesia?

– Det første jeg likte da jeg ble kjent med NLM-Indonesia, var visjonen "Verden for Kristus". Denne store og viktige visjonen er ikke bare et ord, men vises ved de konkrete handlingene som gjøres av mine kollegaer. I tillegg liker jeg arbeidsoppgavene mine i barnearbeidet. Jeg elsker å jobbe med barn og drive med undervisning og salg. Til slutt liker jeg veldig godt når de andre på kontoret hilser på meg hver morgen. Dette gir meg mer energi til å starte dagen. Det er en hyggelig og oppmuntrende atmosfære på kontoret, en god arbeidsplass.

 

– 2020 er et veldig spesielt og rart år. Kan du forklare kort hva året 2020 har vært for deg?

– 2020 har lært meg å feire mine fiaskoer. Jeg liker begrepet å feire fiaskoer, fordi jeg blir mer bevisst på Guds suverenitet over livet mitt gjennom den fiaskoen jeg har opplevd. Mange av mine planer for 2020 ble avlyst eller endret på grunn av pandemien, men Gud har ledet meg gjennom alt. Og nettopp på grunn av at andre arbeidsavtaler ble avlyst, jobber jeg nå i drømmejobben for NLM-Indonesia. Jeg vet at det er Gud som ledet meg, og at det er hans vilje at jeg nå jobber i barnearbeidet i NLM-Indonesia.

2020 har også lært meg å være takknemlig for de enkle tingene i livet, som mat på bordet, tid med familie, frivillig arbeid og at Liverpool endelig vant Premier League!

 

– Kan du dele ett eller to viktige bønnemner, slik at folk i Norge kan være med og be?

– Be om at jeg fortsatt må klare å tilpasse meg de nye arbeidsoppgavene, lære flere ferdigheter og være villig til å lære nye ting. Jeg er nå i gang med å ta skuterlappen, da dette kreves i arbeidet. Be om at jeg må klare meg godt i trafikken, forstå reglene og kjørekulturen og at Gud må bevare meg trygt i trafikken. Be også for mine gamle foreldre og jeg, at vi holder oss friske under denne pandemien, slik at vi kan glede oss over og nyte Guds godhet i våre liv.