Ungdommer leker med søppelsekk-konkurranse

En dag med meningsfull undervisning

Hvem er jeg? Og hvordan kan jeg ha en sunn selvtillit – og vite at jeg er verdifull for Gud? Det var spørsmål ungdommene fra Jesus Maestro fikk arbeide med på en utflukt nylig.

Sammen med skolen Jesus Maestro og prosjektet PROFFASVI (å styrke familier for et liv uten vold) ble det arrangert en utflukt for 50 elever i 15-16 års alderen. Elevene ble kjørt til et retreat-senter tidlig på morgenen og hørte først på en andakt av kapellanen på skolen, Rene Mendoza.

Deretter hadde de litt undervisning om “Hvem er jeg? Hva vil jeg gjøre med livet mitt?” for å hjelpe dem til å ta gode valg for utdannelsen og framtida si. De går nest siste året på grunnskolen og må begynne å tenke på hva de skal gjøre etterpå.

Det var tid til en lengre matpause og friaktiviteter, og noen hadde med seg fotball, mens andre hadde med seg musikk og høyttalere og koste seg i hverandres selskap.

Ungdommer samlet rundt et bord
Tone Marie Christensen Ueland

Skapt og elsket av Gud

Deretter var det tid for å presentere prosjektet PROFFASVI og snakke om temaet god/sunn selvtillit. Carmen Huari Panama forklarte litt om hva som er lav og høy selvtillit, og hva kan vi gjøre med det?

Mange ganger i livet opplever vi vanskeligheter og utfordringer, og det er viktig å snakke med noen vi stoler på og å spørre om hjelp. Det som er godt å vite er at Gud har skapt oss og elsker oss, vi er verdifulle for ham, og uansett hva som skjer i livet vårt, har vi samme verdi for Gud. Han har også gitt oss ulike forpliktelser og har skapt oss med en hensikt.

Ungdommer leker med vannkonkurranse
Tone Marie Christensen Ueland

Læring og leking

Etterpå hadde vi ulike leker og aktiviteter. Blant annet skulle elevene samarbeide for å lage en bil av papir og se hvilken av bilene som kunne rulle/skli raskest ned en skråstilt tavle. Utenfor hadde vi ulike konkurranser f.eks. første lag til å fylle vann i mugger ved hjelp av en øse og første lag til å forflytte seg fra en side av banen til en annen ved hjelp av to plastsekker som hele laget måtte stå på.

Elevene koste seg med aktivitetene i sola og det sto ikke på konkurranseinstinktet! En vellykket dag avsluttet med utdelinger av premier, andakt og bønn.