Zimsen

Stor åpenhet for evangeliet

SR-intervju: Stedlig representant i Vest-Afrika, Sveinn Einar Zimsen, forteller fra arbeidet i Vest-Afrika.

─ Hva er siste nytt fra Vest-Afrika? 

─ Det var fire nye kristne som ble døpt i kirken vår i Abidjan i helgen. Det synes jeg hver gang er stort å få være med på. Vi har nylig hatt en barneleir i Mali med mange barn som det pleier, denne gangen var det rundt 460 barn som kom på leir i landsbyen.

 

─ Hvilke muligheter og utfordringer ser du for Misjonssambandets arbeid i Vest-Afrika?

─ Det er store muligheter. Vi arbeider hovedsakelig blant muslimske folkegrupper i Vest-Afrika, men det er likevel åpent for misjon og vi opplever stor åpenhet for evangeliet blant folk. Vi får fritt drive arbeidet vårt selv om vi er en misjonsorganisasjon. Det er også et stort behov for utvikling av helsetilbud og utdanning, noe vi er engasjert i gjennom flere prosjekter.

Den største utfordringen for arbeidet vårt er en noe ustabil sikkerhetssituasjon i Vest-Afrika og dette må vi følge med på, og ta hensyn til på forskjellige måter.

 

─ Hva er planene framover?  

─ Vi har planer om oppstart av et nytt ICDP-prosjekt (International child development program) i Elfenbenskysten. Vi tror det kan bli en god måte å bidra til styrking av barns helse og bevisstgjøring om oppdragelse og omsorg for barn.

Vi har også planer om å fortsette å jobbe med å nå enda lenger ut med mediearbeidet vårt, spesielt blant folkegrupper nord i landet som ikke har mange muligheter til å høre det gode budskapet.

Og vi ønsker, sammen med kirken, å styrke evangeliseringsarbeidet og det diakonale arbeidet i menighetene. Videre har vi planer om å fortsette med prosjektet vårt på og rundt de forlatte gullfeltene i Mali.

 

─ Har du en oppfordring til misjonsfolket hjemme i Norge?

─ Jeg har lyst å oppfordre til bønn for Vest-Afrika og om at flere skal få høre evangeliet og få mulighet til å ta imot frelsen. Be spesielt for de som nylig ble døpt og alle barna som var på leir. Be også om fred og sikkerhet i området.