Overbygget vannsisterne i tørt landskap

Potensiell trussel øst i Kenya

Sikkerhetspolitiet i Kenya har avdekket en potensiell trussel i østlige Kenya. Misjonssambandet har valgt å flytte våre utsendinger til Nairobi inntil videre.

Sikkerhetspolitiet i Kenya informerte 29. februar om en trussel mot vestlige øst i Kenya. Flere vestlige personer i en større del av landet ble definert som potensielle mål, inkludert våre kolleger som jobber i et omfattende arbeid i Tana River.

Misjonssambandet har etter dialog med politiet og norsk utenrikstjeneste valgt å flytte våre utsendinger til Nairobi inntil situasjonen er mer avklart.

Lokalt politi er i tett dialog med våre kenyanske kolleger for å ivareta sikkerheten på vår base.

  

Lignende trussel tidligere

Det er ikke første gangen tilsvarende trussel har skjedd i den delen av Kenya. I 2022 avdekket kenyansk sikkerhetspoliti en planlagt aksjon som ifølge kildene skulle utføres av personer med tilknytning til Al-Shabaab.

Misjonssambandet valgte også da å holde våre norske kolleger i Nairobi deler av høsten for sikkerhets skyld. Kenyansk politi foretok i den forbindelse én arrestasjon av det de hevder var hovedpersonen bak den planlagte aksjonen.

Våre prosjektkolleger og stedlig representant har jevnlig kontakt med kenyansk politi, samt norsk ambassade. Vi opplever å ha regelmessig og tillitsfull dialog med politiet, og at myndighetene er opptatt av å ivareta sikkerheten for vårt arbeid og kolleger.

Husk gjerne på situasjonen i bønn, og at både kenyanske og norske kolleger skal bli ivaretatt i en urolig situasjon.