Internasjonal konferanse

– Sammen i misjon

På Misjonssambandets internasjonale konferanse var samarbeid på felt hovedfokus.

Fra 4.-5. juli har Misjonssambandets internasjonale konferanse blitt arrangert på Oslofjord konferanselandsby utenfor Tønsberg. Deltakerne kom fra alle Misjonssambandets misjonsfelt. Leder for Misjonssambandet Utland, Hans Arne Sanna, er strålende fornøyd med gjennomføringen.

– Det har vært flott å samle disse menneskene i nesten to dager, sier han.

Hans Arne Sanna
Hans Arne Sanna:Leder i Misjonssambandet Utland Torgeir Henden

Programmet har vært tettpakket med seminarer, samtaler, bønn og måltider. På mandagen hadde Michael Oh, leder i Lausannebevegelsen, undervisningen. Han fokuserte på å arbeide sammen i misjon.

– Som generalsekretæren i Mekane Yesus-kirken oppsummerte: "Hvis du vil gå fort; gå alene. Hvis du vil gå langt; gå sammen", utdyper Sanna.

På tirsdagen var fokuset på å arbeide sammen i teltmaker-misjon. Steinar Opheim fra organisasjonen TENT ledet undervisningen.

– Han fokuserte på viktigheten av å stå sammen også i teltmakermisjon. Det gjør blant annet at vi kommer inn steder vi ikke ville kommet inn ellers, fortsetter Sanna.

 

– Lærerikt

Majoriteten av deltakerne skal også delta på Misjonssambandets generalforsamling. En av partnerne som deltok på den internasjonale konferansen var danske Søren Skovgaard Sørensen. Han har vært generalsekretær i danske Luthersk Mission siden 2016 og har arbeidet sammen med Misjonssambandet i en årrekke i Øst-Afrika. Han forteller at Misjonssambandet og Luthersk Mission har lang erfaring med å invitere hverandre til hverandres generalforsamlinger. Han tar med seg to ting fra årets konferanse.

– Drøfting av strategi er veldig lærerikt. Misjonssambandets tenkning om å forene arbeidet i inn- og utland under én strategi er veldig inspirerende. Relasjonsbyggingen som foregår på slike konferanser er også viktig, forteller han.

Søren Sørensen
Søren Sørensen:Generalsekretær i Luthersk Mission Hans Christian Bergsjø

Sørensen peker også på et annet område som har gjort seg gjeldende.

– Menighetsbygging er interessant å drøfte med Misjonssambandet, for de ligger litt foran oss. Vi har også fått en del forsamlinger etter hvert, så der har vi mye å snakke om, avslutter den danske generalsekretæren.