Bøker på et bord

Litteratur

Her er noen forslag til bøker som kan være nyttige og interessante for deg som er interessert i flerkulturelt kristent arbeid.

Det finnes veldig mye god litteratur for deg som er interessert i å nå ut til muslimer. Noen bøker og opplegg som vi kjenner til er listen nedenfor. Litteraturen varierer fra mer lettleste bøker, til noe litt tyngre fagstoff.

 

Bokomslag
Luther Forlag

Tittel: Tro Mellom Venner, Vennskap som formidler Kristus til muslimer

Forfatter: Steve Bell

Utgitt i 2014 på Luther Forlag.

! Det finnes også en kurspakke som passer for grupper. Den inneholder undervisning på DVD, en studiebok og en lederbok.

Beskrivelse: Overalt i Norge møter kristne innvandrere og flyktninger med muslimsk tro. Hvordan kan vi vise oss som gode, inkluderende naboer og venner for dem? Og hvordan kan vi leve ut og formidle Guds kjærlighet og evangeliet til muslimer? Det finnes ingen enkle svar på disse spørsmålene, men vi kan lære å gjøre færre feiltrinn.

Studieboken Tro mellom venner gir kristne hjelp til å overvinne fremmedfrykt og ulike barrierer i møte med muslimske kolleger, naboer og venner. Målet er å bidra til at kristne bygger ekte og varige vennskap med muslimer, der de lever ut evangeliet i holdninger, handlinger og ord. På en enkel måte gir den innblikk i islams historie, kultur og teologi, for at vi kan forstå noe av muslimers tro og tankegang.

Boken er skrevet for kristne som har liten eller ingen kunnskap om islam, uten unødvendig fagterminologi, og fokuserer på menneskene som bærer troen i et mangfoldig islam. (Fra Lunde Forlag)

 

Forside bok Fra fremmed til familie
Fra fremmed til familie

 Tittel: Fra fremmed til familie

Forfatter: Tim Green & Roxy

Utgitt på norsk i 2021.

Beskrivelse: Forstår vi hvor krevende det kan være for muslimer å komme til tro på Kristus? Er vi klar over hvor sterke bånd de har til sine familier og muslimske fellesskap, og hvordan vi kan hjelpe dem til å erstatte disse i menighetsfellesskapet? Hva kan de med sin unike kulturelle bakgrunn bidra med i våre kristne forsamlinger?

Boken er en del av tre utgivelser på norsk som er oversatt fra engelsk, og denne er spesielt laget for å hjelpe oss til å ta vare på og inkludere nye troende fra en muslimsk bakgrunn. Andre deler av serien (Tro mellom venner, Kom og følg meg) handler om vennskap og å formidle evangeliet, og å gi grunnleggende undervisning til dem som kommer til tro.

Det finnes også et kursopplegg basert på boken, som inkluderer videofilmer tekstet til norsk, der mange tidligere muslimer forteller om sin trosreise og med mye god og praktisk undervisning. Kurset går over seks samlinger.

For mer informasjon eller bestilling av bok eller kurspakke, kontakt flerkultureltnorge@nlm.no.

 

Bokomslag
Lunde forlag

Tittel: Drømmer og Syner

Forfatter: Tom Doyle

Utgitt i 2014 på Lunde Forlag.

Beskrivelse: Stadig flere muslimer opplever nettopp dette. De forteller om sterke opplevelser som førte til at de tok imot Jesus som sin frelser. Dette til tross for at de lever i en islamsk kultur der det å omvende seg til kristendommen kan bety døden.
«Drømmer og syner» er en enestående samling av personlige beretninger fra den muslimske verden. Historiene vil forbløffe deg. (Fra Lunde Forlag)

 

Bokomslag
Lunde Forlag

Tittel: Søkte Allah Fant Jesus

Forfatter: Nabeel Qureshi.

Utgitt i 2015 på Lunde Forlag.

Engelsk tittel: Seeking Allah Finding Jesus

Beskrivelse: Qureshi tar oss med på innsiden av et trygt og intellektuelt stimulerende muslimsk hjem, og beskriver hvordan han i oppveksten utvikler en stor lidenskap for islam. Så begynner han å studere, og gjennom en kristen studiekamerat møter han sterke argumenter for Jesu oppstandelse og rett til å hevde at han er Gud. Ute av stand til å avvise argumentene, og uvillig til å gå i konflikt med sin muslimske arv, trekkes Qureshi inn i en intens indre kamp. Han ønsker å utfordre Bibelen, begynner å lese den, og ender til sin forskrekkelse opp med et nært forhold til Jesus.

Boken gir et grundig og viktig innblikk i den dype konflikten som oppstår når islam møter kristendom i en troendes hjerte. Følelsene og de intellektuelle refleksjonene forfatteren beskriver, vil utfordre kristne så vel som muslimer. (Fra Lunde Forlag)

 

Bokomslag
Veritas forlag

Tittel: Bare Én Gud, Allah eller Jesus?

Forfatter: Nabeel Qureshi.

Utgitt i 2017 på Veritas Forlag.

Engelsk tittel: No God But One—Allah or Jesus?

Beskrivelse: I boken Søkte Allah, fant Jesus, beskrev Nabeel Qureshi sin dramatiske trosreise etter at han brøt opp fra islam for å følge Jesus. I tiåret som fulgte, gikk det til fulle opp for ham at verdens to største religioner er langt mer forskjellige enn de først ga inntrykk av.

Bare Én Gud, Allah Eller Jesus? ser på de viktigste spørsmålene i grenseflaten mellom islam og kristendommen: Hva er det som skiller de to religionene? Er forskjellene viktige? Kan vi stole på at enten kristendommen eller islam er sann? Og viktigst av alt: Er det verd å ofre alt for sannheten? (Fra Lunde Forlag)

 

Bokomslag
Lunde forlag

Tittel: Lydighetens Galskap

Forfatter: Nik Ripken, Barry Stricker

Utgitt i 2015 på Lunde Forlag

Engelsk tittel: The Insanity of Obedience

Beskrivelse: Nik Ripken snakker forfriskende tydelig om vitnetjeneste og misjon. Han ser på farene ved en risikofri kristendom og kaller leserne til noe større. Boken inspirerer og forbereder deg til å krysse gata og landegrensene med evangeliet om Jesus Kristus.

Lydighetens galskap utfordrer kristne på samme provoserende måte som Jesus gjorde. Noen av Jesu befalinger kan virke ubehagelige og er potensielt farlige. Ordene «jeg sender dere» kan virke spennende, men fortsettelsen krever mer enn bare iver. Er vi villige til å gå «som sauer blant ulver»? Våger vi å adlyde hans kall?

Nik Ripkin vet hva han snakker om. Etter å ha tilbrakt flere tiår i områder av verden hvor forfølgelsen er på sitt mest intense, har han sett hva det kan koste å gjøre en innsats for evangeliet. 

Lydighetens galskap er en utfordring til å brette opp ermene og gå med Jesus til de mest krevende stedene på jorden. Jesus gir oss seg selv – og han gir de nødvendige redskapene til dem som våger å legge ut på reise sammen med ham. (Fra Lunde Forlag) 

 

Bokomslag
Prokla Media

Tittel: Utrolige hendelser

Forfatter: Jerry Trousdale

Utgitt i 2014 på Prokla Media.

Dette glimtet inn i hva Herren gjør for å spre evangeliet i dag, kaster lys over bibelske nøkkelprinsipper som hjelper kristne med å dele evangeliet der de bor. Forfatteren legger vekt på at når vi tjener andre, vil dørene åpne seg for evangeliet.

  • Finn ut hvordan du kan formidle evangeliet mer effektivt, inspirert av rørende historier om hvordan Gud rører muslimske hjerter i Nord-Afrika.
  • Oppdag måter å nå ut til ikke-troende med kjærlighet og nåde.
  • Lær bibelske nøkkelprinsipper for å bli en vellykket Guds disippel.

«Denne boken, menneskene og de utrolige hendelsene i den, er ekte vare! Vi hørte, så, fulgte kallet og innledet et samarbeid med CityTeam i Afrika. Dette er prinsipper fra Gud som kan brukes av alle som ønsker å vinne disipler! Jeg anbefaler boken av hele mitt hjerte.» – Chip Ingram, hovedpastor i Ventura Christian Church

Jerry Trousdale er leder for CityTeams internasjonale arbeid. Han begynte i organisasjonen i 2005. Jerry var med på å starte Final Command
Ministries, en organisasjon som oppretter disipppelgjøringsbevegelser blant muslimske folkegrupper. Jerry har tidligere plantet menigheter blant muslimer i Vest-Afrika, jobbet i kristent forlag og som pastor i California og Tennessee.

Boken er et samarbeid mellom: Åpne Dører og Frontiers.

 

Bokomslag
Bethany House Publishers

Tittel: Muslims, Christians, and Jesus: Understanding the World of Islam and Overcoming the Fears That Divide Us

Forfatter: Carl Medearis

Utgitt i 2017

Tilgjengelig på i ulike nettbutikker som adlibris.com, ark.no, Amazon.com m.fl.

Beskrivelse:

An Acclaimed Guide to Understanding Today's Muslim. Carl Medearis provides new insights into the top questions people have about Muslims and Islam. With practical information and fascinating stories, he shares culturally sensitive ways for Christians to get to know Muslims on a personal level. In this updated and expanded edition, Medearis shares
* How more and more Muslims live "right next door," and how we can overcome the growing level of misinformation and fear
* The roots of modern-day jihad and how recent developments in the Middle East affect the West
* A new chapter answering tough questions about terrorism, Christian converts, and other key topics
Medearis shows how common ground is the best foundation for hearts turning to Jesus rather than focusing initially on the differences between Islam and Christianity. (Fra Amazon.com)

 

Bokomslag
IVPress

Tittel: Effective Discipling in Muslim Communities

Forfatter: Don Little

Utgitt i 2015

Tilgjengelig på i ulike nettbutikker som adlibris.com, Amazon.com m.fl.

Beskrivelse: Muslims who come to Christ face momentous spiritual, psychological and social obstacles that drive many to abandon their faith. Often conversion and discipleship are framed by individualistic Western models that do not acknowledge the communal cultural forces that constrain and shape new believers. Effective discipleship requires a more relational, holistic process of Christian identity development and spiritual formation in community. In this comprehensive resource, missiologist Don Little engages the toughest theoretical and practical challenges involved in discipling believers from Muslim backgrounds. He draws on New Testament principles, historical practices and interviews with seasoned disciplers ministering in a dozen countries across the Muslim world. Addressed here are key challenges that believers from Muslim backgrounds face, from suffering and persecution to spiritual warfare and oppression. Also included are implications for the role of disciplers in church planting among Muslims. (Fra Amazon.com)

 

Bokomslag
Langham Global Library

Tittel: God With Us And Without Us

Forfatter: Imad Shehadeh

Utgitt i 2018

Tilgjengelig på i ulike nettbutikker som adlibris.com, Amazon.com m.fl.

Beskrivelse: The revelation of the Trinity establishes that the relationship of the one true God with us springs from the relationship within himself, without us. The Trinity is not a problem to be solved, but a beauty to be discovered. Dr Imad N. Shehadeh uses careful exegetical and theological analysis to explore the presentation of the triune God in Scripture and expertly navigate the reader through the errors and pitfalls regarding the Trinity.

This book explains the essential role that the perfect truth of a three-in-one God plays in being able to know God and be sure of his character. Dr Shehadeh doesn't fear to tread on controversial ground but instead addresses key issues in theology, the study of God, such as the logic of the Trinity, and whether the God of the Bible is the same as the god of other religions. This first of two volumes, is a valuable contribution to the theological academy but also is an accessible guide for anyone to encounter the perfect, holy, triune, God. (Fra Amazon.com)

 

Bokomslag
Eerdmans

Tittel: Christian Hospitality and Muslim Immigration in an Age of Fear

Forfatter: Matthew Kaemingk

Utgitt i 2018

Tilgjengelig på i ulike nettbutikker som adlibris.com, Amazon.com m.fl.

Beskrivelse (på engelsk): In the last fifty years, millions of Muslims have migrated to Europe and North America. Their arrival has ignited a series of fierce public debates on both sides of the Atlantic about religious freedom and tolerance, terrorism and security, gender and race, and much more. How can Christians best respond to this situation?

In this book theologian and ethicist Matthew Kaemingk offers a thought-provoking Christian perspective on the growing debates over Muslim presence in the West. Rejecting both fearful nationalism and romantic multiculturalism, Kaemingk makes the case for a third way—a Christian pluralism that is committed to both the historic Christian faith and the public rights, dignity, and freedom of Islam.