Tekstplakat ung etterfølger

Ung:Etterfølger

På Ung:Etterfølger skal vi ta med oss det vi har lært om Jesus og bruke det i våre liv. Som etterfølgere av Jesus skal vi prøve å bli som Han.

Dette er et år som handler om å være en etterfølger av Jesus, en disippel hos Jesus. Vi kan lære oss mange ting fra Bibelen, men lar vi Guds ord forandre oss? Disiplene til Jesus var en gjeng med vanskelige, forskjellige, unike, egenrådige mennesker. Men likevel elsket Jesus dem, valgte dem og utrustet dem. Vi kan også være Jesus sine disipler hvis vi lar oss påvirke av ham i hverdagen.

Vi ønsker at Ung:Etterfølger skal hjelpe oss til å finne ut hvem Jesus er og hva han kan bety for oss i vår hverdag. Vi vil også snakke om hvordan vi kan bruke våre liv i tjeneste for ham slik at andre kan bli kjent med Jesus gjennom oss.

En stor del av Ung:Etterfølger vil også være at vi bygger felleskap med andre unge kristne på vår egen alder. Vi gjør for eksempel mange kjekke ting sammen i Ung:Etterfølger-gruppa, men også sammen de andre trinnene i Ung:Disippel.


Fakturering 2020/2021

Grunnet digitale samlinger høsten 2020 og vinteren 2021 har vi hatt lite utgifter og dermed mindre å fakturere. Kommer tilbake til dette. 

 

Undervisning

Ung:Etterfølger ønsker å fokusere på følgende fag:

 • Disippeltrening: Gjennom dette faget vil vi å sette fokus på at vi er Jesu disipler, og hvordan vi kan være det i hverdagen vår.
 • Personlig trosliv: Jesus smitter fra hjerte til hjerte. Vi ønsker at Jesus skal få bli noe personlig for deltagerne og at vi skal få kjenne på hvordan det han har gjort for oss på korset forandrer livene våres.
 • Identitet og selvforståelse: Hvem er jeg? Det er et spørsmål mange unge stiller seg i dag.  Hvor man finner dette svaret har mye å si for hvordan vi ser på oss selv. Vi ønsker å peke på at svaret på dette spørsmålet er i Bibelen!
 • Impulser fra verden: I dagens samfunn er det mange vanskelige problemstillinger som ikke alltid er like lette å finne svaret på. Bibelen er også aktuell i disse problemstillingene, bli med å utforske Bibelen i det 21. århundret.

 

Ung:Etterfølger er for deg som går i 9. eller 10. klasse og oppover. For å være med her, må du ha gjennomført Ung:Konfirmant eller et annet konfirmantopplegg. Du må ha gjennomført Ung:Etterfølger for å kunne gå videre på Ung:Leder. Prisen er kr 2400 for fire samlinger, og en melder seg da inn i Ung Etterfølger-laget. Flere forsamlinger dekker hele, eller deler av beløpet til sine ungdommer. Vi oppfordrer dere til å søke deres lokale fellesskap om støtte!

 

-------

Vi i Ung:Disippel synes 2020 har vært utfordrende og vanskelig. Vi prøver hele tiden å tenke det beste for dere som er deltakere, men vi må også tenke på smittevern og restriksjoner. Vi ber om at dere holder ut og at vi kan komme gjennom denne pandemien sammen.  

-------

 

Tid og sted

I 2020/2021 blir det arrangert Ung:Disippel i form av Superlørdager:

 • Fjellhaug Utdanningssenter, Oslo, 18-20 september 2020(AVLYST)
 • 21. november 2020, (Alternativt digitalt opplegg)
 • 30. januar 2021 (Superlørdag) DIGITALT // FILMKVELD
 • 11.februar (Trinnsamling) DIGITALT
 • 04.mars (Trinnsamling) DIGITALT
 • 13. mars 2021 (Superlørdag) DIGITALT // FILMKVELD??
 • 25.mars 2021 (Trinnsamling) DIGITALT
 • 16-18 (17.april) april 2021 (Superlørdag?)
  • Blir delt inn i tre forskjellige lokasjoner

 

 

 

 

Trinnleder for Ung:Etterfølger er Jan Magnus Fauske Lillebø, jlillebo@nlm.no