Kvinne leser i Bibelen

PULS – unge voksne

PULS er et nytt tilbud til unge voksne, der hensikten er å gi deg et meningsfullt pusterom i hverdagen.

Lengter du etter bedre rutiner for å leve nær Jesus i hverdagen? Lurer du på hva Gud ønsker at du skal bruke livet ditt til akkurat nå? Slike spørsmål tror vi du kan finne svar på i løpet av PULS-helgene. 

   

Dette kan du forvente på alle våre arrangement: 

 • Tid til å bli bedre kjent med Gud og deg selv 

 • God mat 

 • Samtaletilbud 

 • Livsnær og praktisk undervisning 

 • Smak av retreat, med noe stilletid og Jesusmeditasjon 

 • Tid til søvn og egentid 

 • En ramme for dagen, med morgenbønn og kveldsbønn 

 • Gode turmuligheter i vakker skjærgårdsnatur 

 • Akustisk lovsang og fellesskap med hverandre 

 • Mobilfri sone 

  

Hvem 

Unge voksne (23-40 år) fra hele landet 

  

Hvor 

Solbukta i Fredrikstad (Vi tilbyr henting på tog/buss/flybuss) 

  

Hva 

Skoleåret 22/23 arrangerer vi fire uavhengige helger, med litt ulik lengde og tematikk. Det er mulig å være med på en eller flere: 

  

   

PULS Hjemme,  6. – 7. januar (Uke 1) 

Når du ikke kan komme til PULS, vil vi gjerne gi deg en smak av PULS hjemme. Her finnes det mange muligheter for hvordan du kan gjøre dette. Hva med å invitere en venn på besøk, eller å avtale å delta sammen fra hvert dere sted? Med PULS hjemme ønsker vi å gi deg en mulighet til å bli ledet inn i stillheten med Gud, delta i fellesskapet vi skaper online, og lytte til livsnær og bibelnær undervisning om hvile og påfyll. Knut Kåre Kirkholm underviser om hvile og sabbat i det gamle testamentet. I tillegg bidrar Astrid Rydland Aasen, Veslemøy Furuseth, Hallvard Sollien m.fl. Lars Martin Vik leder helga 

 

Praktisk informasjon: 

 • Samlingen foregår på Zoom og er kun tilgjengelig for de som er påmeldt.  

 • Vi ønsker å samle deltakerne i grupper for samtale og bønn et par ganger. I disse gruppene ønsker vi at dere har på kamera for å se hverandre. Dersom du ikke ønsker å delta på dette, eller har et ønske om deltaker(e) du vil være i gruppe med, gir du beskjed om dette i påmeldingen. 

 • Vi samles på Zoom totalt fire ganger i løpet av fredag kveld og lørdag. Utover det bruker du tiden slik du selv vil, med det du ønsker fra det tilsendte materialet. 

 • Det du får tilsendt ved påmelding er: Boka Puls av Peter Scarzzero, to Spotify-spillelister du kan laste ned, et hefte med noen tips for PULS hjemme, sangtekstene vi bruker, morgen- og kveldsbønn, og bibeltekst til meditasjon i stilletiden. 

 • Vi har ubegrenset med plasser til helga, men kun de 15 første som ønsker det får tilbud om samtale med en kristen veileder. Dette tilbudet er alltid populært på PULS, og vi ønsker å videreføre det med en-til-en-samtale på Zoom.  

 

Oss To,  24. – 26.mars (Uke 12) 

PULS inviterer unge par til ei helg med hvile, fellesskap, undervisning som styrker forholdet, forkynnelse og lovsang. Helga er for alle par, under 40 år (ingen nedre aldersgrense) – enten dere er kjærester, forlova eller gift. 

Svein og Greta Strand, begge sjelesørgere i Misjonssambandet, underviser denne helga. Noe av tiden er satt av til livsnær og viktig undervisning om tema som er relevant for å bygge et enda bedre parforhold - det kan alltid bli enda litt bedre! Utenom dette blir det god mat, lovsang, forkynnelse, og god tid til å være bare dere to sammen. Vi legger til rette for felles tid rundt en bibeltekst, og/eller dere kan for eksempel bruke tiden til å gå en tur eller bare slappe av. Det er også tilbud om samtale, der du kan ta med konkrete spørsmål, eller bare komme for å få en god prat og bli bedt for.  

Dagene er rammet inn av de faste elementene for alle PULS-arrangement (se over).   

Bidragsytere: Svein og Greta Strand, Jon Gaustad, Harald Tjervåg (flere bidragsytere annonseres fortløpende på Facebook-arrangementet) 

Pris: 3400,- per par (i 2022, justert 2023-pris oppdateres snart)

Pris med reiserabatt*: 2900,- per par (i 2022, justert 2023-pris oppdateres snart)

Prisen inkluderer full kost (tre middager) og overnatting i dobbeltrom. Kjærester og forlovede par blir tildelt rom hver for seg, med en annen av samme kjønn. Tillegg for enkeltrom 300,- 

Oppstart fredag 24.3 kl 18 (fleksibel ankomst fra 15). Ferdig søndag 26.3 kl 15. 

Påmeldingen åpner 2.1 kl 12. Du finner arrangement og mer informasjon på Facebooksiden PULS Unge Voksne. 

* Prisen gjelder for deltakere som ikke bor på østlandet (Misjonssambandet øst), og gis for å anerkjenne at deres reisekostnader vil være høyere enn for de som bor nærme. 

 

Langhelg PULS, 20. – 23.april (Uke 16)

Mer informasjon om tema og bidragsytere kommer i løpet av desember. Rammene vil ligne november-helga.