leder

En god leder

En ung mann som hadde skuffet og reist hjem fra misjonsreisen. Skulle han få en ny sjanse?

Det er vel aldri kjekt å være grunn til en krangel, det forstår de fleste. Johannes, med det mer kjente tilnavnet Markus, fikk oppleve det. 

Kanskje hørte han dem diskutere. Paulus må ha vært knallhard. Han ville ikke ha med seg Markus på sin andre misjonsreise. Barnabas må også ha brukt litt sterke ord, og han kunne si: «Husker du ikke hvordan jeg hjalp deg? Nå trenger Johannes Markus at vi hjelper ham.»

Det kan ikke ha vært lett for Markus, men Barnabas fikk lede ham tilbake. Han lette ham opp og spurte om han ville bli med på en ny tur. Vi kan forestille oss følelsen av å bli sett, av å bli husket på, tilgitt og løftet opp.

Krangelen endte i splittelse, men Markus fikk en ny sjanse. Han ble gitt tillit, og han tok ansvar, og ble verdsatt av mange. Både Paulus og Peter nevner ham senere som medarbeider, i sine brev.

Det er noe storslått over det lederskapet Barnabas viser oss, og det satte Paulus også pris på litt senere: «Ta Markus med deg når du kommer, han er til stor hjelp for meg i tjenesten.» 2 Tim 4,11

 

Fra Bibelen: Apg 13:13; 15:36-41; 1.Peter 5:13