Brokenness

Sårbarhet gir styrke

HVERDAG: Hva er det som gjør at vi kjenner glede, lettelse og trøst når vi hører andre dele om utfordrende og vanskelige ting fra sitt liv?

Vi er skapt for fellesskap. Å tro at alle andre fikser alt vi vet vi ikke gjør, bidrar til at vi føler oss alene, utenfor, mislykka.

Å se glimt av andres utfordringer, sorger, frustrasjoner og omveier i livet er faktisk en slags trøst. Det gir håp. Og det gir fellesskap.

Your brokenness is welcome here, står det på ei tavle over sofaen vår.

 Fortelle

Jeg er akkurat så menneskelig at jeg blir glad for å høre når andre snakker om både det gode og det vonde i livet sitt. Og min erfaring er at når jeg vet at noen har gått den veien før meg, så vet jeg også at det finnes noen jeg kan si det til når jeg møter på det samme.

Derfor forteller jeg andre om at jeg var utbrent to år i 20-årene. Jeg vil ikke at du skal trenge å gå den samme omveien i livet, men hvis du er der - her er ei du kan hente litt trøst og håp hos.

Derfor forteller jeg andre om livet med migrene. Det er min torn i kjødet, som stadig begrenser og frustrerer meg, og bidrar til at jeg kjenner på å skuffe både meg selv, kollegaer, venner og familie.

Derfor var jeg så glad for alle som hadde delt om sine spontanaborter før det ble min tur.

Derfor er jeg så glad for alle som finner gode måter å dele om utfordringer i småbarnslivet.

Derfor er jeg glad for alle som deler glimt av alt mulig om selvbilde, sorg, stress, ensomhet og så videre. For vi blir sterkere av å dele, enda bedre medmennesker av å få ta imot.

 

Dele

Vi trenger hverandre. Og vi trenger å minne hverandre på at vi aldri er alene, vi er alltid sett - av Guds kjærlige blikk. Han bryr seg om vår smerte og vil høre på alle rop, skrik og stille bønner om styrke, fred og frihet fra det som er vanskelig.

Ditt ekte, ærlige liv trengs for de rundt deg, og det er fullt ut velkomment i Guds nærhet. Akkurat som du er.

Your brokenness is welcome here, står det på ei tavle over sofaen vår. Som en påminnelse til både gjester og oss selv: Vi er ikke perfekte noen av oss, og de beste samtalene i dette huset handler om akkurat det - det vi kan dele og bære sammen, og gi til Gud sammen.