Undervisning i skogen

Utflukt i regnskogen

80 barn fra kirken fikk dra på et spennende eventyr i Guds vakre skaperverk – midt i storbyen Abidjan!

Abidjan er en travel, tettbygd og tidvis støvete by, som så mange andre storbyer i Afrika. Samtidig ligger den midt i fantastisk natur – og har til og med fantastisk natur midt i byen. For omkranset av bebyggelse, inkludert bydelen Yopougon, hvor vi har kirken vår, ligger nasjonalparken Banco, en stor og vakker skog.

Barnearbeiderne i menigheten hadde lenge planlagt en tur for barna som går i kirken. Nå var tiden inne, og det ble bestemt å reise til nasjonalparken.

Skogen er på 3,4 hektar, og det er mye spennende å se der. Skogen er lett tilgjengelig, men det er ikke mange som benytter seg av sjansen til å dra dit.

På vei inn i bussen
Privat

Omgitt av skaperverket

To busser ble fylt opp med 80 spente barn, før de kjørte et par kilometer inn i parken. I en lysning i skogen ble det rigget til med matter på bakken.

Her fikk barna fikk høre om Guds fantastiske skaperverk. Det ble også en samtale om hvordan man kan ta vare på naturen og dyrene.

Engasjerte barn rekker opp hånden i skogen
Privat

Etter maten var det tid for en guidet tur i skogen. Barna fikk se ulike typer trær og frukter, og hva de kan brukes til – som for eksempel medisin og mat.  

For både deltakere og ledere ble dette et lite eventyr på en lørdag, og et herlig pusterom i en ofte travel hverdag.

Barn ser på stort tre
Privat
Anita Zimsen

Anita Stokka Zimsen

Utsending