Kurs samtale

Livsviktig læring og velsignelse

15 år etter at vi begynte arbeidet med å få SYIS-kursene over til kinesisk språk og kultur, er det fantastisk å se hvor verdifullt dette redskapet er.

Det var stor iver i klasserommet på China Lutheran Seminary (CLS) på Taiwan da vi igjen inviterte til Sharpening Your Interpersonal Skills Workshop (SYIS). Både seminarstudenter og ledere fra flere kirker deltok disse 5 ½ dagene i slutten av juni i år.

Med meg hadde jeg tre kursledere, og sammen fikk vi nok en gang oppleve at disse dagene ble starten på mye godt, både på det personlige plan og i forholdet til andre. Seminarledelsen vil at alle masterstudentene skal få delta på SYIS i løpet av studietida der.

Deltakere og kursledere
Fornøyd gjeng:Deltakerne ved Syis-workshopen sammen med kurslederne. CLS

Det er nå 15 år siden vi begynte på arbeidet med å få dette kurset over til kinesisk språk og kultur. Det har vært mye hardt arbeid, mange workshops både ved CLS og i menigheter, utdanning av flere kull med kursledere og coaching av disse i workshops.

Og det har vært verdt det! Vi har sett så mye fint og verdifullt vokse fram i forbindelse med SYIS, og det er også blitt avleggere i andre land. Fellesskap er blitt satt på agendaen, og da menes det fellesskap både med Gud og med vår neste.

 

Gjensynsglede

Etter endt workshop i sommer, møttes mange av kurslederne vi har på Taiwan til ei fellessamling. Leder av International Training Partners (ITP), som «eier» SYIS-konseptet, kom helt fra USA for å være med, og for min egen del var det oppmuntrende å treffe disse fine medarbeiderne mine igjen. Vi tror at samlinga betød en ny giv og en fortsatt entusiastisk SYIS-satsing på Taiwan.

Kursledere samlet
Besøk fra USA:Noen av SYIS-kurslederne på Taiwan sammen med president i ITP, Paul Lere. CLS

Skritt videre

For noen år siden arrangerte vi vår første SYIS-workshop i Kina. Det skriftlige materiellet ble overført til forenkla tegn (brukes der), og midt i en spent situasjon, både politisk og i kirkene, fikk vi et herlig møte med medarbeidere i kirker med historiske misjonsrøtter. Etter den gang har vi hatt flere workshops i landet, også to kursleder-workshops.

Men det ser ut som at situasjonen blir stadig mer anspent, og de av mine medarbeidere som nå leder arbeidet der, ber om mye forbønn. Det siste SYIS gikk av stabelen nå i september, og jeg har fått rapport om ei workshop rikelig velsigna av Gud. Og vi er ekstra glad for at tre av våre nye kursledere der inne slik fikk god trening og god coaching.

Workshop i Kina
Fastlandet:Glimt fra workshop inne i Kina nå i september. Privat

SYIS-fellesskapet er takknemlig for hver misjonsvenn som ber!

Hilsen Anna Sæther (sommerevangelist på Taiwan)