NLM Japan

«Én er nok til å fortsette»

Misjonærkonferansen på Hiruzen gav oss en etterlengtet anledning til både menneskelig og åndelig fellesskap.

Fra 19. mars til 23. mars 2021 ble det holdt misjonærkonferanse på Hiruzen Bible Camp. Dette var et etterlengtet treffpunkt for hele 19 store og 13 små i misjonærfellesskapet her i Japan.

Med god felles innsats i møte med de mange smittevernstiltakene som ble gjennomført, sitter vi igjen med en stor takknemlighet over å ha fått kjenne på fellesskap med hverandre slik ansikt til ansikt. Konferansen var bare andre gangen hele misjonærfellesskapet var samlet siden den tilsvarende konferansen våren 2019!

 

To veteraner takker av

På konferansen ble det markert at Kari Opperud (NLM) og Lea Lukka (fra finske FLOM) forlater Japan etter en tjeneste som strekker seg tilbake til tidlig på 80-tallet.

I sin avskjedshilsen til misjonærfellesskapet minnet Kari oss om Lydia i Filippi (Apg 16), som gjennom sin praktiske tjeneste la til rette for det som ble oppstarten på misjonsvirksomhet i Europa. Hun kunne ikke i sin levetid ane omfanget av det arbeidet som startet med henne. For Lydia gjaldt det først og fremst å gi husrom til Paulus og hans medarbeidere.

Kari har, siden hun første gang kom til Japan for 41 år siden, møtt mange mennesker med et vitnesbyrd om Jesus. Hun aner ikke hva som til syvende og sist kan komme ut av disse møtene, men Gud er i arbeid i dem hun har fått møte.

«Ikke glem at én er nok til å fortsette!», minnet hun oss om.

 

Nye kollegaer

Samtidig som vi takket av Kari og Lea, kunne vi ønske den finske familien Mari-Kaisa, Tuomas, Ester og Olivia Auvinen velkommen i flokken. Det er mange år siden konferansen på Japan bestod av så mange mennesker som i år. Det lover godt for fortsettelsen!

I Japan ser vi tilbake på et arbeidsår sterkt preget av koronarelaterte begrensninger. Likevel har vi forventning til hva Gud kan gjøre med det vi fikk plantet også dette året. Konferansen diskuterte høringsutkastet til ny strategi for NLMs totale arbeid, og kom i fellesskap fram til noen innspill i den forbindelse.

Tone Tråsdahl

Tone Tråsdahl

Utsending