Japan

Opptak pågår!

Lydfiler tas i bruk for å få prekenen ut til kirkens medlemmer.

Vi gledet oss veldig til søndag 22. august, da vi endelig skulle få møte alle menneskene i Seishin kirke etter sommerferien. Men slik ble det ikke. Ole Bjarne skulle til og med tale denne søndagen, som hjelp for presten som hadde et annet ærend.

Her i Japan er nemlig femte smittebølge med koronavirus i full gang. Denne bølgen er blitt kraftigere enn tidligere smittebølger, og i området vi bor i er det på nytt erklært State of Emergency (unntakstilstand).

Skoler og barnehager forsøkes holdt i gang. Ved utbrudd av smitte blir klasser eller barnehagegrupper permittert for lengre eller kortere tid. Ellers har andre samlingspunkt i samfunnet stoppet opp.

 

Tale på kjøkkenet

De fleste kirkene har også valgt å ikke møtes i kirken til gudstjeneste nå mens det er State of Emergency. Enkelte kirker lager full gudstjeneste som sendes på YouTube, andre kirker sender en skriftlig e-post som sin gudstjeneste. Seishin kirke tar opp søndagstalen på lyd, og sender den på e-post til sine medlemmer.

Dermed satt Ole Bjarne seg på kjøkkenet og tok opp talen, slik at den kunne bli sendt ut.

Vi gleder oss til å kunne treffe alle menneskene i Seishin kirke etter State of Emergency er over.

 

Naturkreftene i full sving

Det er ikke bare stort smitteomfang av koronaviruset som herjer rundt i Japan. Flere områder er også rammet av kraftig regn, flom og jordskred. Japan har årlig flere naturkatastrofer hvor veldig mange mister huset sitt, flere dør og millioner blir evakuert for en kortere eller lengre periode.

Vi som bor i Kobe, har ikke opplevd verken oversvømmelse eller jordskred. Vi har heller ikke vært evakuert. Men en rekke ganger har det regnet så kraftig at myndighetene har sendt ut nødvarsel til telefonene våre. Da plinger det i alles telefoner, og en melding kommer opp med mye nyttig informasjon og anbefalinger. Japan har virkelig flotte systemer og metoder for å få ut viktig informasjon til befolkningen sin.

 

Bønneemner

Dere som leser dette og som ber til Jesus, kan gjerne være med oss og be for dem i Japan som nå har mistet noen nære i disse naturkatastrofene eller på grunn av sykdom som følge av koronaviruset.

Vær også med oss i bønn for dem som nå er hjemløse på grunn av naturkatastrofenes ødeleggelser eller som er arbeidsledige på grunn av påvirkningen koronaviruset har gjort på samfunnet.

Be også for de kristne som over lengre perioder ikke har fått gått til kirken, flere av dem er alene med sin tro både på jobben og på skolen, så vel som i familien sin.

 

Siden dette blogginnlegget ble skrevet i august, har det kraftige regnværet og flommene avtatt i Japan. På det meste ble cirka to millioner mennesker evakuert fra sine hjem. Rundt 2/3 av Japans 47 fylker er underlagt en eller annen grad av unntakstilstand, grunnet koronapandemien. Det er særlig i de største byene at det tar lang tid å få kontroll over situasjonen.

Tone Tråsdahl

Tone Tråsdahl

Utsending