På andre siden

Spent ut mellom tre verdener

Så der sto vi. Spent ut mellom tre verdener. Hengende i internasjonalt territorium med to små barn. Nektet adgang til vårt hjerteland, på vei fra vårt hjemland, og med en beryktet hovedstad på den andre siden av vinduene.

Sammen med våre nye danske kollegaer, Lise og Frederik Berggren Smidt, skulle vi under utreisen til Peru mellomlande i Bogota, Colombia. Da det var tid for boarding, viste det seg at helseerklæringen til Lise og Fredrik dessverre ikke var fylt ut korrekt.

Så der sto vi. Spent ut mellom tre verdener. Hengende i internasjonalt territorium med to små barn. Nektet adgang til vårt hjerteland, på vei fra vårt hjemland, og med en beryktet hovedstad på den andre siden av vinduene. 

Neste avgang til Peru var et døgn etter, så vi måtte i fellesskap bestemme om vi skulle finne et hotell i Bogota eller overnatte på flyplassen. Vi valgte det siste, etter at flypersonalet anbefalte oss det.

Vi følte oss utrygge på å reise ut i byen så sent på kvelden, og vi var usikre på hvilke konsekvenser det kunne få, hvis vi gikk gjennom passkontrollen for å komme inn i Colombia. Ville de for eksempel sette oss i karantene? 

Overnatting flyplass
Natt i Bogota, Colombia:Det ble en urolig natt på flyplassen, for utsendingene på veg tilbake til Peru. Julie Solgaard

Et siste forsøk

Vi visste heller ikke hvordan vi skulle få laget nye boardingpass, da kontoret til flyselskapet var på den andre siden av passkontrollen, og det var ikke mulig å ordne det online. Alt måtte gå bra innen neste avgang, hvis ikke ville korona-testene våre bli for gamle.

Som et siste forsøk, før vi fylte ut papirene for å gå igjennom passkontrollen til Colombia, kontaktet vi flyselskapet vårt ved gaten til et annet selskap. De var veldig behjelpsomme, og vi fikk ordnet nye boardingpass.

 

Båret i bønn

Etter altfor lite søvn, altfor mange telefonsamtaler, mail og papirarbeid, var vi endelig klare for å reise inn i Peru. Etter en reise på cirka 60 timer kunne vi la skuldrene falle og slappe av ved ankomst til SETELA i Arequipa, hvor vi nå har vært i karantene.

Midt i en krevende reise har vi kjent på Guds omsorg for oss, og at vi har blitt båret i bønn.

”Du fylder mig med undren,
forunderlige Gud,
du åbner altid udvej,
når alt ser håbløst ud.”

(Den Danske Salmebog nr. 371 v. 3)

 

Skrevet av Emil Solgaard, utsending for NLMs danske søsterorganisasjon Luthersk Mission (DLM). 

Utsending i Sør-Amerika