rismarker

Etterdønninger

Livet i Kina begynner å komme i gang igjen og vi har fått en liten rapport fra en av utsendingene.

Utdrag fra nyhetsbrev fra Kina 

(…)

Nå som vi er i gang igjen i enkelte deler av landet, kommer etterdønningene i form av historiene ramlende frem fra kriker og kroker. Historier om folk som har mistet hele familien, som aldri kom seg på sykehuset til behandling. Barn som har mistet foreldre, ektefeller som sa farvel gjennom pleksiglass, helsepersonell som etter å ha jobbet over 12 timer i strekk kollapset på en stol med alt av smittevernutstyr på i dødsangst for å bli smittet dersom de tar det av. Så alt for mange har mistet hele levebrødet sitt etter de har måttet stenge forretningene sine.

Vi kommer alle til å ha historier fra denne tiden, enkelte av oss har historier som blekner i møte med andres. Samtidig er det viktig å ikke skulle måtte sammenligne historier, men å være der for hverandre når historiene fortelles. Være den éne personen som faktisk svarer på meldinger, ta en telefon til en du vet sitter alene med tankene sine eller som kanskje trenger at noen hører på deres frustrasjoner. Gi din udelte oppmerksomhet til de som forteller deg om sine opplevelser uten at du selv sitter og tenker på alt du skulle ha sagt når de engang blir ferdig med å snakke.

 

Påskens budskap er livgivende til alle tider, men jeg må si at det kjentes ekstra fredfylt å stå opp på 1.påskedag med en kriblende følelse og bekjenne på alle hjertets språk at han er oppstanden! Platen til Garness som heter «Gåten om Korset» har fungert som en livbøye for meg den siste måneden. Alle sangene på plata har satt sine spor, og den siste sangen legger seg som et mykt og kraftfullt håp i hjertet med sine toner og ord, og formidler litt av lyset fra oppstandelsen:

Han kom, selv om døren og hjertet var lukket

Og sorgen som flammet i brystet ble slukket

Nå våkner det alt som var visnet og sprukket

Morgenen gryr

 

Han jaget bort mørket og natten er omme

Nå vet jeg at morgenen alltid vil komme

Se, døren er åpnet og lyset skal flomme

Og det blir dag!

 

Bønneemner: 

Be for landet, for de som sitter på toppen og tar viktige avgjørelser og for folket som bor her. 

Be for kirken og de troende i landet. Be om at de lokale troende må være lys og peke på håpet i en fortvilet tid. 

 

Be for helsepersonell som har opplevd traumatiske måneder på jobb. Be for deres hjerter, sinn og familier. 

Be for prosejektene i Kina og at vi som jobber her må være til støtte og oppmuntring for barn og voksne i området. 

Takk for Jesu oppstandelse og seier over død, mørke og håpløshet. 

takk for fortsatt mulighet til å bo og virke i Kina. 

Utsending i Stor-Kina