Leder i pTro

Ny daglig leder i Ptro

Anne Birgitte Lillebø Bøe begynner som daglig leder i Ptro etter Ivar Eiken. Hun tar over en nylig fusjonert radiokanal som dekker Hordaland, Rogaland og Agder.

pTro ble opprettet i 2018, gjennom en sammenslåing av Radio Gnisten i Bergen, Radio Sørvest i Stavanger og Gimlekollen Radio i Kristiansand. Med åtte ansatte og over 14 000 ukentlige lyttere er kanalen en relativt sett stor radio i kristen sammenheng.  

 

Utfordret på å søke 

Anne Birgitte Lillebø Bøe begynte å jobbe i, det som da het, Radio Sør-vest for ca. et år siden. Med sin bakgrunn fra læreryrket, kan hun fortelle om en bratt læringskurve.  Hun har jobbet som journalist og radiovert, og forteller at hun ble overrasket da hun ble oppfordret til å søke lederstillingen. - Jeg ble litt sjokket da jeg fikk spørsmålet. Det var en prosess i tanke- og bønneliv. Gjennom oppmuntringer, bibelvers og andakter hun hørte, fant hun likevel roen og troen til å si søke, og ta imot stillingen.  

- Nå kan jeg nesten våge å tenke at det var Guds plan, sier Anne Birgitte til ptro i forbindelse med ansettelsen.  - Jeg har veldig tro på at radio når langt inn og langt ut. Vi når langt ut til veldig mye forskjellige folk. Og jeg tror vi når inn i hjertet og livene til folk med historiene vi forteller og sangene vi spiller. Vi ønsker å være et tydelig alternativ. Det blir Jesus til folket gjennom radio. 

 

Mål om å bli landsdekkende 

Det er med et mål om å bli landsdekkende, at lokalradioene fusjonerte i 2018. De hadde da i flere år hatt et redaksjonelt samarbeid om programmer. Ivar Eiken har ledet kanalen i fusjonstiden, og har sammen med sine medarbeidere lagt grunnlaget for en ny og forbedret radio, heter det i pressemeldingen fra styret i pTro. Han går nå over i en stilling som forkynner i eierorganisasjonen NLM, men vil fremdeles være å høre i innslag på kanalen.  

 

pTro har daglige sendinger på FM-nettet og DAB+.