Fjellhaug Utdanningssenter

Avskjedsforelesninger på Fjellhaug

Etter lang og tro tjeneste takkes nå tre ansatte ved Fjellhaug internasjonale høyskole av. Dette markeres med avskjedsforelesninger hvor foreleserne selv velger et tema som opptar dem.

Arne Redse, Erling Lundeby og Egil Sjaastad går i nær framtid av med pensjon, og avslutter dermed sitt arbeidsforhold med Fjellhaug Internasjonal Høyskole (FiH). Mandag 13, og tirsdag 14. mai æres de med sine avskjedsforelesninger i auditoriet på Fjellhaug.

 

Varierte og spennende temaer

Førstelektor Erling Lundeby har vært ansatt på Fjellhaug siden 1996, og har også de siste årene jobbet ved NLM-arkivet. Han har også misjonærbakgrunn fra Øst-Afrika. Han skal forelese over temaet: «Bruken av «familie» begrepet i kirke – og misjonstenkning. Innspill til NLMs pågående arbeid med målsettinger og strategi»

Dosent Egil Sjaastad har vært ansatt på Fjellhaug siden 1983, hvor han også var rektor i perioden 1986-1999. Han har valgt temaet: «Sang og poesi i trosopplæringen – med glimt fra trosopplæringens historie» til tema for sin forelesing

Professor Arne Redse har vært tilknyttet Fjellhaug siden 2005. Han har også misjonærerfaring fra Hongkong, og har undervist ved høgskolen i Volda. Han har valgt temaet: «Forfølgelse – en misjonsteologisk vurdering» for sin forelesing. 

 

Forelesere med integritet

- Det er spennende å se hvor praktisk siktepunkt disse forelesningene har, sier forskningsleder ved FiH Robert Lilleaasen. – Man forstår utfra temaene at dette er integrerte forelesere som vil formidle noe, og det er flott at FiH får hedre dem med en slik formell avskjedsforelesing. 

Forelesningene holdes i auditoriet på Fjellhaug Utdanningssenter mandag 13. mai klokken 12:30 (Lundeby) og tirsdag 14.mai klokken 10:00 (Sjaastad) og 12:30 (Redse)