Voksen+ deltakere 2019

Voksen+ 2019 på Åreeld

Fullt hus og venteliste på årets Voksen+ -dager på Åreeld

Åreeld er i utgangspunktet et leirsted for barn og unge. Fasilitetene er også deretter.
Enkel romstandard, noen få rom har vask på rommet. Men i hovedsak tilbys deltakerne toaletter og vaskerom på gangen.

Rehabilitering

Nå skal det sies at en frivillig dugnadsgjeng har stått på med grundige rehabiliteringer. Nye rammemadrasser er satt inn på flere rom, nye dører montert, flere rom har fått vask på rommet.

En tidligere dagligstue er omgjort til to soverom, og på loftet er det blitt nye sovefasiliteter.

Fulle rom og fulle spisebord

I år var altså alle disse nye rommene tatt i bruk. Så da det eminente Excel-arket med deltakeroversikten fra NLM var endelig, så kunne vi slå fast at vi hadde over 40 navn på lista. Da var det fullt, hvert ledig rom var fylt opp, og ved spisebordene var det ikke flere ledige stoler.

Et nyoppusset, moderne kjøkken sørget for mat av ypperste klasse.

Litt voksne, godt voksne, veldig voksne…

Voksen+ er hverken barne- eller ungdomsleir. Leiren er et tilbud til de som er litt voksne, godt voksne og veldig voksne (i alder da). Aldersspredningen på deltakerne er mellom 50 og 100.

Alder er som kjent bare et tall. Dette kom tydelig til uttrykk i denne forsamlingens delaktighet i lek og moro, turgåing, sykling med og uten el-motor, handicapsykkel eller rullator. Her var det ikke noe som hindret utfoldelse i Guds frie natur.

Frisk fjelluft

Åreeld ligger på Hermanstølen på Golsfjellet og er en del av Nord-Europas største setergrender. Hermanstølen ligger ca. 800 meter over havet. Her er det frisk fjelluft så det monner. Det er bare å inhalere dype drag og fylle lungene med surstoff.

Dyktige talere

Inhalere fikk vi også gjøre til gangs da vi kunne slippe våre dyktige talere Wenche Lunde og Kari Helene Haugen fri med leirens korte tema «Frihet». Det ble engasjerende, fengende, humørfylte, tankevekkende, dyptpløyende og utfordrende timer om misjon og bibel.

Humor, glede og lek

Her har vi konseptet på Voksen+ i et nøtteskall: Slipp humoren, gleden og leken fri. Dette er en fantastisk flott ramme om det sentrale budskapet som samler oss til Voksen+.

Voksen+ lek 2019
Lek:Slipp humoren, gleden og leken fri. Harald Harstad

Målgruppa og aldersgruppa på Voksen+ er fortsatt en enormt viktig ressurs og bærebjelke i misjonsarbeidet. Den må vi ta vare på.

Åreeld er et unikt og spesielt sted. Å samles til kaffe i det over 200 år gamle selet, er noe som bare må oppleves.

Bønnerom

Årets nyhet er at vi har fått anledning til å innrede et lite rom i selet til et enkelt bønnerom / kapell. Stor takk til Egil Grandhagen som umiddelbart grep anledningen og lagde et enkelt kors og alter til rommet.  Her ligger mange muligheter til fremtidig bruk – ikke bare for opplendinger, men for hele regionen.

En perle som må oppdages

For noen virker nok Åreeld laaaangt unna. Men det er ikke lenger unna enn at deltakere kunne finne veien til Åreeld helt fra Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Vestfold, i tillegg til nærområdene i Akershus og Oppland. Dette er en perle som flere må få gleden av å oppdage.

Flere arrangement på Åreeld

Har du lyst, har du fortsatt mulighet til å oppleve tilbud for voksne på Åreeld i høst:

- Hermanstøldagen 25. august

- Kvinnehelg 13.-15. september. Etiopiamisjonærene Mari Eikli og Torunn Haukvik Minnesjord

- Bibelhelg 18.-20. oktober. Egil Grandhagen

- Julehelg 30. november - 1. desember. Juleforberedelser for store og små med god mat, andakt og sosialt samvær

For mer informasjon anbefales Åreelds Facebook-side og hjemmesiden til NLM region øst.