Peter J. Williams

Teologisk kapasitet til Norge

Peter J. Williams er nå på norgesbesøk, og han vil både tale på en studentkonferanse i Oslo og delta i podcasten «Ottosen og generalen».

Peter J. Williams jobber til daglig ved Tyndale House, som er et senter for bibelforskning i Cambridge England. Han er regnet som ekspert på bibelske språk og har undervist i både hebraisk, arameisk og Det nye testamentet ved forskjellige anerkjente teologiske universiteter.

 

En begivenhet

Espen Ottosen er informasjonsleder i NLM, og han forteller at han har hørt Williams ved flere anledninger.

‒ Det er en stor begivenhet at han nå kommer til Norge. Han er utvilsomt en enorm kapasitet på Bibelen, og jeg gleder meg virkelig til å høre ham og snakke med ham i podcasten.

Williams er hovedtaler på studentkonferansen Reliable i Misjonssalen i Oslo 20.-22. september. Det er Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FiH) og Veritas som står som arrangører for konferansen. Her vil han ha flere seminarer om den historiske troverdigheten til det nye testamentet.

 

Tillit til Bibelen

Peter J. Williams er kjent over hele verden som en forsvarer av Bibelens troverdighet. Han har skrevet flere bøker, og den siste er også oversatt til norsk. Han skriver i forordet at han «lenge har følt et behov for en kortfattet bok som kan forklare for vanlige lesere den enorme mengden beviser vi har for at de fire evangeliene er troverdige». Kan vi stole på evangeliene? er utgitt på Veritas forlag.

I anmeldelser av boken blir han berømmet for sin pedagogiske og originale måte å presentere faglig stoff på. Han bruker blant annet navneforskning, geografi og værgrafer som argumenter Bibelens troverdighet. Noen av disse temaene vil også være blant temaene når han er gjest i neste episode av podcasten «Ottosen og generalen».