To personer på benk

Forsamlingsweekend med flere bedehus

Frogner og Fjellet er to NLM-forsamlinger som slo sammen forsamlingsweekendene sine for å hjelpe hverandre til å se seg selv fra nye perspektiv.

-Vi utfyller hverandre som fellesskap. Noen har musikken, andre har barneopplegget. Vi kan dele på å ha ansvar for møter og maten. Dermed får alle mindre å gjøre, og vi kan bruke tiden på å bygge felleskap. sier Bjørn Nikolai Slettebø, som satt i den felles arrangementskomitéen.

 

Slettebø holder til daglig til på Frogner, og likte godt idéen om en felles forsamlingstur til Fangekasa, siste helga i august.

 

- Som småbarnsfar kan jeg ofte etter et vanlig møte sitte igjen med følelsen at jeg bare sprang etter unger, og ikke fikk snakket med noen. Her får du sett folk inn i øynene, og får tid til en skikkelig samtale. 

 

Det begynte på Vekst

Det begynte på Vekst-samling i mars i år, da utsendinger fra Frogner Misjonssenter i Sørum og Fjellet bedehus i Rælingen deltok på Vekst-samling på Fjellhaug. 

 

- Idéen begynte da vi lurte på hvordan vi skulle ta det vi lærte på Vekst ut til forsamlingene våres. Vekst er et opplegg for å hjelpe forsamlinger og menigheter til å tenke fremover. Det har ført oss inn i en nyttig prosess hvor vi har blitt bevisstgjort på hva vi gjør, og hvorfor vi gjør det. I tillegg må vi tenke over hva vi vil, og hvordan vi helt konkret kan komme oss dit, sier Anna Wittersø fra Fjellet bedehus. Hun fortsetter:

 

- Vi tenkte forsamlingsweekend måtte være helt perfekt for å kunne snakke sammen med senka skuldre. På lørdagen hadde vi derfor satt av tid til en egen samtale om veien videre.

 

Mennesker bygger tårn
Fokus på fellesskap:Fjellet og Frogner ønsket å få ro til å tenke langsiktig samtidig som de kunne ha det gøy sammen. Jon Georg Fiske

Ikke vanskelig å reise på weekend

Vi hadde bare ett effektivt møte på 2-3 timer, med to stk fra hver forsamling. Vi satt ned klare arbeidsoppgaver, og ei god ansvarsfordeling. Den siste finpussen tok vi over mail, forklarer Slettebø. 

 

- Praktiske oppgaver fordelte vi når vi kom hit. Vi lagde maten på dugnad, og la ut ei arbeidsliste som folk skrev seg opp på etter hvert som de kom. Slik løste alt seg veldig greit, fortsetter Wittersø. Hun anbefaler som et lite tips å bestille mat på nett, f.eks. Kolonial.no da får en all maten levert i ei praktisk kasse.

 

- Ikke legg lista så høyt, men gjør ting enkelt. Det er også fint å spørre regionen om de kan stille med bibeltimeholder, slik vi gjorde, tipser Slettebø.

 

Heier på forsamlingsweekender

Fellesskapsutvikler i regionen, Sven Arne Lundeby, heier på initiativet. 

- En får ofte lite tid til å tenke langsiktig og overordna om sitt lokale arbeid når en er på hjemstedet. Å reise på tur sammen med et annet fellesskap kan gi mange gode innspill, og ikke minst hjelpe tankene opp fra «drift» til «hva vil vi med arbeidet?». Jeg oppfordrer flere til å vurdere å gjøre det samme som det Frogner og Fjellet har gjort.

 

Det er fortsatt mulig å melde fellesskapet deres på Vekst. Neste samling er 18-19.oktober på Fjellhaug i Oslo. Kontakt ost@nlm.no. 

Nasjonalt