Forsker Øystein i aksjon

Newton-leir på Vestheim

Newton-leir er populært. Misjon i Mongolia og besøk av "forsker"

13.-15. september ble det arrangert Newton leir på Vestheim ungdomssenter. Det er for tiden ombygging på Vestheim, og vi hadde derfor litt mindre gruppe med barn på leiren. Selv om antallet var mindre enn vanlig var det 39 barn på leiren.

Værmeldingene var dystre før leiren, alle farevarslene ble varslet på nyhetene. Vi fikk oppleve at årets tema som var «spor av Gud» viste seg for oss også. Vi som var på leiren og andre sammen med oss ba for helga og ba om at været ikke skulle være en hindring for alle aktivitetene som skulle gjennomføres på leiren.

Da lørdagen kom og vi skulle ut, var været noe helt annet enn meldt. Det var fortsatt veldig vått, så støvlene kom på. Det ble mye moro, latter og eksperimentering både inne og ute.

Som tidligere år hadde vi besøk av fysikklærer Øystein Strand, eller som vi sier på leiren, forskerekspert. Vi fikk i år se flasker med jetmotor og forskjellige farger på flammene. Den grønne flammen var veldig stilig syntes både de voksne og barna.

På leiren er det også fokus på bibel og misjon. Barnas misjonsprosjekt for 2019/2020 er Mongolia, vi ble derfor kjent med arbeidet som drives der og vi lagde shagai. Shagai er ett mongolsk spill, her brukes ankelknokler av sau. Vi lagde egne brikker av leire. Det er fint å se at vi er like som mennesker, vi liker å spille, være med venner og ha det gøy sammen.

En fin helg er over og vi gleder oss videre til neste leir.