To barn som har putekrig

Utfordrende familietider

En liten samling med tips om aktiviteter til familier med barn hjemme i disse dagene.

Hei alle familier der hjemme

Det er en annerledes tid for mange. De siste dagene har mange delt tips til aktiviteter for foreldre med rastløse barn hjemme. Jeg tror ikke jeg tar helt feil hvis jeg antar at noen kjenner seg litt svimle av å skulle holde tritt med jobbfristene på hjemmekontoret, samtidig som man plutselig er blitt lærer for en 5.klassing og tidtaker for småbarnas hinderløype i stua. Det er viktig for oss å presisere at det vi kommer med her, ikke er enda en ting dere må passe på og få til nå. Men kanskje gir det oss noen muligheter når livet plutselig går litt sakte rundt oss.

På superblink kan barna sende inn spørsmål og bønner. Der har det kommet inn spørsmål om Gud er blitt borte nå, og hvorfor er så mange syke? Noen av disse barna er ganske store. Både store og små trenger å snakke om hva vi tror på, om Gud som fortsatt har kontroll, som fortsatt er til stede og som fortsatt elsker oss.
Kanskje har vi fått litt ekstra tid etter middag?

Familieaktiviteter

Superblinks Movie Maker Challenge 

Superblnk movie maker challenge
NLM ung

Liker du å lage små filmsnutter med mobil eller nettbrett? Da må du bli med i Superblinks animasjonsfilm-konkurranse! Sjekk ut de stilige bidragene som har vunnet på superblink.no. Du kan lage animasjonsfilm om hva du vil, men nå er det jo snart påske, kanskje du skal lage en film om det Jesus gjorde for deg og meg i påsken. Det kan bli kule filmer! Hvis du vil være med i konkurransen kan du sende filmen til superblink@nlm.no innen 5.mai! 

Les mer om hvordan det kan gjøres her

På denne siden finner du masse fine aktiviteter for større barn. 

Barnas Misjonsprosjekt

Barnas Misjonsprosjekt er NLMs givertjeneste for barn. På superblink.no er det filmer fra Mongolia tilgjengelig for alle. I tillegg finnes et aktivitetshefte med hobby, fargelegging og samlinger man kan skrive ut hjemme.

Barnas Misjonsprosjekt finner du her

Hobby

Stort påskeland

Påske i plastelina
SKjermdump
Påske i plastelina
Skjermdump

Noen barn er gode med hendene. Gi dem en stor finerplate, eller pappplate, litt maling, en sag, hønsenetting og noen aviser, så skal du få se at de kan trylle frem det flotteste påskelandskap!

Legekasse.dk

Legekasse.dk
Skjermdump

Danmarks folkekirkelige søndagsskoler har en kristen hobbyside med utrolig mange fine aktiviteter, perleoppskrifter med mer. 

 Legekasse.dk

Apper (gratis)

Bibelappen for barn

Bibelappen
Skjermdump
  • Levende historiebok.
  • Barnevennlig navigering.
  • Touch-aktiverte animasjoner.
  • Spill og aktiviteter som hjelper barna å huske det de har lært.

Apple - Android

Superbook Kids bible, videos & games

Superbook
Skjermdump
  • Engelskspråklig kristen spill- og videoapp.

Apple - Android

Takk for i dag

Takk for i dag app
Skjermdump

«Takk for i dag» er en app hvor barn og voksne kan bli kjent med dåp og det å be aftenbønn. Den inneholder i dag to spill, KIRKEN og HUSET, med spennende aktiviteter for barn 2-6 år.

Apple - Android

Nettsider

Superblink

Superblink.no
SKjermdump
  • Filmer
  • Spill
  • Lesestoff
  • Andakter

Lag deg en gratisbruker og få tilgang til nesten alt! Du trenger bare lage deg brukernavn og passord, og registrere foresattes mailadresse, så er du i gang!

superblink.no

Tidslinjen

Tidslinje
Skjermdump

Bibelselskapets tidslinje er nydelig laget, sett deg ned med barna og bli med på reisen, se sammenhengen og les historiene. 

Tidslinjen

Om å være foreldre

Logo for Titro.no
Logo

Et veldig fint nettmagasin om tro i hjemmet. Hvordan ha andakt sammen når ingen vil sitte stille, hva gjør vi med høytider, og mange andre artikler skrevet av foreldre som står midt i det du står i nå.

tiltro.no

Chris Duwe

Øystein og Chris
Skjermdump

Øystein og Chris har planlagt å ha livesending kl.12.00 hver dag hele uka fremover. Masse show, sanger, konkurranser mm. Han har også en side på youtube med mye gøy.

Chris Duwe

Søndagsskolechat

Søndagsskolen Norge planlegger å legge ut en ny søndagsskolechat med Jonas og Julie hver helg framover.

På sporet

Paasporet.no har masse filmer og de som heter fakkelbærerne er ganske fine. Skriv «fakkelbærerne» i søkefeltet oppe til høgre. Animerte filmar på ca 30 minutt om gamle trusheltar.
Eller skriv «følg Jesus» i søkefeltet oppe til høgre. Nå får du opp fem filmer. Film nr #4 handler om palmesøndag, Film nr #5 handler om langfredag og påskedag.

paasporet.no