Fjellhaug utdanningssenter

Koronasmittet Fjellhaug-elev isolert

23 bibelskoleelever er satt i karantene etter at en elev fikk påvist Covid-19. Klassekameratene har testet negativt.

En elev ved KRIK-linjen på Bibelskolen Fjellhaug fikk lørdag påvist koronasmitte etter å ha vært i et familieselskap hvor det hadde vært en koronasyk deltaker.

– Smitten er under kontroll, og avgrenset. Vi har tett kontakt med bydelsoverlegen og bydelens smitteteam, skriver Jon Georg Fiske, rektor ved bibelskolen, til Dagen.

 

Negative testsvar

Til Utsyn utdyper han at nærkontakten mellom den smittede eleven og bibelskoleklassen hadde vært begrenset.

– Eleven var sammen med klassen kun noen timer forrige mandag før vedkommende fikk beskjed om sin nærkontakt med en koronasmittet, og dermed satt i karantene. Vi satte også umiddelbart hele klassen i karantene. Det var først lørdag at eleven fikk påvist smitte, sier Fiske.

Jon Georg Fiske
Jon Georg Fiske:Rektor, Bibelskolen Fjellhaug Torgeir Henden

Lørdag og søndag ble hele den øvrige klassen testet for Covid-19, og mandag ettermiddag fikk skolen negative testsvar.

– De andre elevene ved KRIK-linjen sitter likevel i karantene til torsdag, da det er gått ti dager siden nærkontakten med den smittede eleven. De fleste har dratt hjem, mens en liten gruppe sitter på sine rom på internatet med strenge karanteneregler, sier Fiske.

 

Normal undervisning

I og med at både elever og lærere ved de enkelte klassene på bibelskolen er avgrenset i kohorter uten nærkontakt med hverandre, har det øvrige livet ved skolen kunne fortsette som normalt.

– Unntaket er at elevene ved bibelskolen for sikkerhets skyld har unngått å dra til byen. Ingen har for eksempel besøkt sin menighet i påvente av testresultatene for elevene ved KRIK-linjen, sier bibelskolerektoren.

Han sier at stemningen ved skolen har vært god til tross for restriksjonene.

– Elevene har tatt det fint og det har vært en rolig stemning på skolen. De andre kohortene har jo også kunne operere normalt, sier Fiske.