Frivillige

NLM Gjenbruk er mer enn butikk

– Vi ønsker at våre butikker skal være lokale møteplasser hvor vi kan få lov å dele evangeliet, uttaler Bjarte Rydland, leder i NLM Gjenbruk.

Rydland påpeker at Sveinung Lianes, som startet opp med gjenbruksbutikker i NLM-sammenheng, håpet at butikkene kunne bli det «nye galleriet» på bedehuset.

– Hva er ditt ønske for NLM Gjenbruk for framtiden?

– Det er vårt håp og ønske at vi sammen, NLM og NLM Gjenbruk, frivillige og misjonsvenner sammen i enda større grad kan ta i bruk butikkene våre for å dele vår tro på Jesus med mennesker som ikke kjenner han, understreker dagens Gjenbruksleder.

Info
Info, visjon og butikker i regionen

Trofaste medarbeidere

I november feirer gjenbruksbutikken på Fagernes 15 år. Mange av butikkene i Region øst har drevet i over ti år, og fortsatt er det mange av de samme medarbeidere, som har nedlagt en stor innsats i alle disse årene.

– Hvilke utfordringer ser du framover?

– Den store utfordringen framover blir rekruttering av nye medarbeidere, også yngre mennesker. NLM Gjenbruk trenger dette for at vi også i framtiden skal kunne drive disse butikkene både som misjonsstasjoner og samtidig generere midler til NLM sitt øvrige arbeid, understreker Rydland.

Oversikt
Fordeling på varegrupper

Får hjelp i hverdagen

Han mener NLM Gjenbruk er et flott diakonalt arbeid.

– Her kan mennesker komme sammen, finne fellesskap og tilhørighet, få hjelp i hverdagen og få med seg et andaktsord.

I det siste har Rydland besøkt mange av gjenbruksbutikkene rundt om i landet og har fått være med på mange andakts- og bønnestunder. Flere ganger i uka samles medarbeidere i NLM Gjenbruk om bibel og bønn.

– Historiene om hva butikkene våre får bety i folks hverdag, er mange. Når man hører om folk som får møte Jesus, så blir ikke dagsomsetning og resultat så viktig. Men for de som er opptatt av tall, så kan vi fortelle at vi har cirka 700 frivillige på butikkene i Region øst, og en omsetning i 2019 på cirka 26 millioner og et resultat på 11,6 millioner, avslutter Bjarte Rydland.