I buldreveggen

Misjon på hjemmebane

«Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler...» står det i misjonsbefalingen, og NLM har virkelig dette som sin visjon. Ytremisjon har mye fokus i organisasjonen og det er veldig bra, men indremisjonen hjemme er virkelig viktig den også.

Hva vil det egentlig si å "gjøre til disipler"? Og hvordan kan man gjøre det på hjemmebane?

Hver torsdag møtes en gjeng med unge ungdommer på Vestheim. Det er ca 10 gutter i alderen 11-16 år, og de kaller seg Torsdagsklubben. Gjengen har vært trofaste i barnelag og på søndagskole, mye takket være foreldre som er engasjert i arbeidet. Da de var for store til vanlig barnelag, ville to fedre gi dem noe mer – og de inviterte inn den faste gjengen til «Disippelgruppe».

Hovedfokus i samlingene er bibeltimen. «Vi har gått gjennom mange av brevene i NT, og hatt flere tema vi har snakket om. Det er viktig med samtalen rundt hvordan bibelens tekster bør påvirke egen væremåte og liv også i ung alder, slik at man utvikles og modnes i troen. Vi vil også få fram at det er helt naturlig å stille spørsmål og å tvile. Vi som voksne har heller ikke alltid alle svarene.» sier Øystein Johansen som er far til to av gutta. «Et annet hovedfokus er at vi prøve å ansvarliggjøre dem som medvandrere. En dag er det du som støtter og peker på Jesus for en usikker bror, en annen dag er det du som får støtte. Gjengen er med andre ord også et vandringsfelleskap på tvers av alder, interesser og personlighet forteller Runar Johansen som var han som startet opp gruppa, og han har selv en sønn som er med.

«Vi blir godt kjent, og på en måte blir vi litt familie - selv om vi ikke er det sånn på ordentlig. Vi har det både alvorlig og gøy» sier en av gutta.

I tillegg til bibeltime spiller de ofte brettspill i lag, har frisbee golf, klatrer i den nye klatreveggen på Vestheim eller har en annen aktivitet ilag. Siste halvtimen er det kveldsmat, og årets store konkurranse er å spise chilli på leverpostei, på ost, på skinke. Chilli passer til alt, og det er om å gjøre å holde «maska».

Å jobbe med disippelgjøring av barn og unge er et viktig arbeid. Det kan gjøres i en disippelgruppe/bibelgruppe, slik som på Torsdagsklubben, men like viktig er det å gjøre det hjemme, i familien. Nå når adventstiden kommer vil jeg virkelig slå et slag for «Familiesamlinger i hjemmet». Om man ikke har den vanen allerede hjemme så start nå i adventstiden med familiesamlinger; med lystenning av adventskrans, felles høytlesing fra bibel, andaktsbok eller en julekalenderhistorie (eks. Superblink sin), bønn og ikke minst samtale om tro og trosliv med barna, spesielt for de som er tweens og ungdommer. Man kan gjerne toppe det hele med chilli, om man ønsker det, men jeg vil nok heller foretrekke pepperkakespising og gløgg. Gode vaner kan også forlenges, så nyttårsønsket kan bli å fortsette med slike familiesamlinger også inn i det nye året.