Juletre

Så går bilene rundt om en enebærbusk

Over 40 biler og ca. 150 ungdommer var samlet til Tenningens utradisjonelle grøtfest på lille julaften.

På Verningen bedehus i Larvik sto tradisjonen «Tenningens tradisjonelle grøtfest» i fare for å utgå. Men ungdomsgruppen fra Verningen bestemte seg for å hive seg rundt og arrangere «drive-in-grøtfest».

Utradisjonelt

– I år valgte vi å kalle den «Tenningens utradisjonelle grøtfest». Vi samlet oss i biler på Ringdalskogen i Larvik, og lånte en lastebil til scene. Lyden ble overført via FM-signal, forteller Ole Johan Bredvei Hvarnes, en av arrangørene for den årlige festen.

Grøt, julespill, juletale med Hans Arne Sanna og julesang rundt treet er faste programposter på julefesten, og i år blir intet unntak.

– Tradisjonen tro hadde vi det årlige julespillet, der guttegjengen fra bedehuset dramatiserer et julespill med mye latter og moro. Det ble også tale med Hans Arne, og i tillegg kjørte vi rundt et juletre til julesanger. Vi delte også ut grøt gjennom bilvinduene, innenfor smittevernreglene, forteller han.

Scene
Martin Omland Aasrum

Feiret 40-års jubileum

Arrangørene har valgt å se det positive i å gjennomføre tradisjonen annerledes denne julen. 

– Vi bestemte oss for å feire 40-års jubileum i år. Selv om vi egentlig ikke vet hvor langt tilbake tradisjonen går, så sier vi at jubileet er den egentlige grunnen til at alt blir ekstra stort i år, forteller han.

Han meddeler at antall deltakere på grøtfesten har økt de siste årene, så selv uten korona kunne det blitt for trangt på bedehuset.

– Det har blitt mer planleggingsjobb enn vanlig ettersom vi har måttet tenke helt nytt, men vi syns det var verdt det, og det blir en suksess! Arrangementet er vanligvis for ungdom og unge voksne, men i år var foreldre velkomne med for å kjøre ettersom ikke alle har lappen, formidler Ole Johan Bredvei Hvarnes.

– Nå ser vi fram til å arrangere festen igjen i år, forhåpentligvis tilbake på bedehuset, konkluder en fremtidsrettet Ole Johan.