Snø

DIGINÅF åpnet for å ake klokka 4 på natta

Hilde og Åshild Strangstad tok initiativ til å feire DIGINÅF hjemme i stua. Ble det en verdig nyttårsfeiring likevel?

Hva var fordelene ved å delta på NÅF fra stua hjemme, istedenfor på Hurdal?

Da vi valgte å arrangere NÅF fra stua hjemme med venner, istedenfor å reise til Hurdal, ble alt mye mer fleksibelt. Vi fant blant annet ut da klokka nærmet seg 4 på natta at vi ville ut å ake. Det hadde vi ikke hatt mulighet til på Hurdal. Vi fikk også velge både meny og program selv. Vi hadde stor plass, og god utsikt over alle raketter i bygda. Vi slapp reiseveien, og hadde det kjempebra hjemme i stua. Men leir er jo desidert det beste, forteller Åshild. 

Hvorfor ønsket dere å samle en gjeng og følge med på NÅF sammen? Hvorfor er kristent fellesskap viktig?

Det var en skikkelig kjip beskjed da vi fikk vite at NÅF ble avlyst. Jeg hadde sett ekstra mye fram til NÅF2021 siden det meste av andre leirer, festivaler, og kristne arrangementer hadde blitt avlyst.

Leir har alltid vært veldig viktig for meg. Det er litt som en ladestasjon for troen min, der jeg får mye kristent påfyll. Det er spesielt viktig siden jeg bor på et lite sted med få kristner.

Da vi fikk vite at NÅF ble avlyst var vi veldig klare på at vi ville prøve å få til et alternativ. Resten av familien var også veldig positive, og hvis vi skulle gjøre dette måtte vi gjøre det skikkelig! Vi gikk all in og kjørte Plan B hos Strangstad. Vi inviterte ungdommene fra gamle Oppland som vi visste skulle i veien på NÅF. I alt var vi en gjeng på 7 stykk. Det var mye hyggeligere å se på DIGINÅF sammen enn alene.

Vi prøvde å gjøre noe av det som pleier å være programmet på NÅF. Blant annet hadde vi damenes og herrens tale, romskilt, smågruppe og bønn for det nye året. Ved bordet hadde vi en meter avstand mellom husstandene og egen smittevernsansvarlig. For å følge smittevernreglene, slik at vi ikke ble så mange, sendte vi foreldrene til fjells, avslutter Hilde.