Bedehuset med utbrent klescontainer og brannskadet vegg.

Solheim bedehus ble påtent

Tidlig søndag morgen brant det kraftig i Solheim Bedehus, som er eid av Misjonssambandet, i Kvernevik i Stavanger. Det er fortsatt usikkert om bedehuset må rives.

– Nå er bedehuset sperret av, og politiet gjør sine undersøkelser. Det var forsikret i Knif Trygghet Forsikring. Skadene er store. Et helt nyoppusset kjøkken er fullstendig ødelagt. Men vi overlater til fagfolkene å avgjøre om vi må bygge helt nytt, sier Jon Håvard Gundersen. Han er styreleder i bedehuset og jobber også deltid som forkynner i Misjonssambandet sørvest.

Brannen startet rett før halv seks søndag morgen. Brannvesenet kom raskt og maktet å slukke brannen. Brannen begynte i en kleskonteiner som står ved bedehuset og som er utplassert av NLM Miljø.

Totalskadet kjøkken
Totalskadet:Brannen har ført til store ødeleggelser, og et nyoppusset kjøkken er totalskadet. Jon Håvard Gundersen

Mulig sammenheng med andre branner

Vårt Land skriver at det i sommer har vært flere mindre branntilløp i nabokommunen Randaberg, og politiet frykter at det kan være en sammenheng mellom brannene. Foreløpig er ingen pågrepet for brannstiftelse.

Solheim Bedehus arrangerer møter, møteuker og formiddagstreff for eldre. Normalt kommer det omkring 20 personer på møtene. Vegg i vegg ligger en barnehage som antagelig kan holde åpent mandag morgen.

– Bedehuset ligger i et folketett område, og det vil være viktig for oss å kunne fortsette virksomheten, sier styreleder Jan Håvard Gundersen.